Nu-i pace sub măslini! SCANDALUL DIN PNL CĂLĂRAȘI IA AMPLOARE? NU, VIOREL IVANCIU INVITĂ LA PACE!

Tot ceea ce se întâmplă în ultima vreme, la nivelul conducerii municipiului și județului Călărași a stârnit numeroase comentarii! Desigur, trompetele și goarnele de serviciu despre care am tot vorbit, de-a lungul timpului, și-au intrat în mînă și după tăcerea profundă și aiuritoare pe care au avut-o după alegerile europarlamentare când nu știau ce să mai spună pentru că nu ieșise nimic din ceea ce profețiseră, au luat din nou avânt! Ducând discuțiile în tot felul de direcții, în niciun caz cele în interesul comunității!
Pe de altă parte, desigur, principalele motoare le reprezintă cei direct implicați la nivelul conducerii instituțiilor respective, dar și alții care sunt purtători de cuvânt, ori aruncați în bătălie de către cei care nu apar în mod direct în toată această agitație!
În acest moment, în fața rândurilor de alegeri care se apropie ziarul nostru a făcut o invitație la liniște, la pace, la înțelegere! Nu este în interesul partidului respectiv să aibă asemenea contre și nici nu este, în viziunea multora, o bătălie în interiorul PNL, dar acesta poate fi afectat de tot ceea ce se întâmplă!
Este motivul pentru care Viorel Ivanciu, președintele organizației municipale a partidului, dar și viceprimar, face o analiză severă, dar realistă și invită la schimbarea atitudinii tuturor pentru că așa nu este bine pentru nimeni! Citiți mesajul lui Viorel Ivanciu și, apoi, așteptăm reacțiile tuturor, inclusiv ale liberalilor!

Departamentul ANCHETE

VIOREL IVANCIU INVITĂ LA ÎNȚELEPCIUNE!…

Să nu mai lăsăm să ajungem sa fim conduși de unii care fac administrație în disprețul legii pentru a câștiga capital politic, denigrând colegi de partid sau pe oricine altcineva care nu se aliniază mentalităților de a stăpâni și nu de a administra un județ în spiritul și litera legii!
Sunt președintele Organizației Municipale PNL Călărași și sunt venit de aproximativ nouă ani alături de echipa de liberali călărășeni. Nu am fost înscris la vreun alt partid și am venit in PNL după ce m-am format ca om parcurgând toate etapele vieții, absolvind școlile la timp și la zi.
Am întâlnit oameni minunați în PNL care începând cu anul 2000 s-au chinuit să dezvolte acest partid, sa adune in rândurile lui oameni de valoare. Acești oameni, cu bune și cu rele, au reușit sa ducă PNL Călărași la un scor foarte bun. De la o vreme, in cadrul PNL Călărași observ niște lucruri care nu ne fac cinste, observ și faptul că la vârf există ură și multe interese personale. Tot ceea ce se întâmplă in ultima perioada e rezultatul dorinței unora de a pune mâna pe președinția Organizației Județene a PNL Călărași și nicidecum binele comunității noastre, la care se tot face referire.
Aș vrea să îl întreb pe domnul președinte Iliuță, dacă a fost bine primit în rândul PNL Călărași și dacă nu cumva acei oameni pe care azi îi blamează l-au susținut să ajungă să ocupe funcția pe care o ocupă. De asemenea vreau să îl întreb pe domnul președinte dacă angajatul lui preferat are aprobarea dânsului să facă atacurile pe care le face și pe care nu se oprește să le facă la adresa membrilor marcanți ai acestui partid. Aș vrea, de asemenea, sa îl întreb dacă este respectat codul de conduită al unui funcționar public și dacă acest cod îi permite acestui angajat să atace conducerea PNL Călărași.
Aș vrea să îi reamintesc domnului președinte Iliuță ca acest angajat a fost încadrat in rândurile Consiliului Judetean pe o administrație liberală. Și eu am ajuns să fac administrație liberală, iar dacă liberalii nu câștigau alegerile in 2016 acest angajat nu ajungea să facă administrație, nu ajungea să fie un beneficiar direct al unei munci politice de echipă.
Nicicând în acest partid, și mă refer la organizațiile municipală și județeană, nu a fost această atmosferă. Aș vrea sa întreb și prim-vicepreședinții organizației județene sau pe consilierii județeni sau pe ceilalți colegi vechi dacă tot ceea ce spun eu e o Invenție, dacă sunt multumiți de tot ceea ce se întâmplă și dacă li se pare ca aceasta e o normalitate. Am observat la ședințele BPJ ca nu se ia atitudine, iar eu vreau sa cred că suntem un partid liberal, unde putem vorbi liber.
Am mai spus-o și o sa o mai spun: nu datorez nimănui nimic. Faptul că în 2016 am ajuns viceprimar, o funcție care mă onorează, nu a fost un lucru dorit de mine, ci s-a considerat că e nevoie de mine. Îmi fac treaba cât pot eu de bine și de aceea consider ca îmi pot exprima opinia vizavi de ce se întâmplă in cadrul PNL Călărași.
Aș invita și elitele acestui oraș să reflecteze mai mult și să se implice în viața civică și să nu mai lăsam să ajungem sa fim conduși de unii care fac administrație în disprețul legii pentru a câștiga capital politic, denigrând colegi de partid sau pe oricine altcineva care nu se aliniază mentalităților de a stăpâni și nu de a administra un județ în spiritul și litera legii.
Și acum vreau să mă refer la omul și primarul Dan Drăgulin, care, sigur, după 7 ani in funcția de primar, nu e cel mai iubit dintre călărășeni. Dar cu siguranța este un om care încearcă sa facă lucrurile cât mai bine, să țină un echilibru în organizație. Nu am avut de fiecare dată aceleași idei, dar dintre noi toți e singurul care a știut sa țină echilibrul intr-o organizație mare cu multe orgolii. Să nu uitam ca el a fost ales in unanimitate de liberalii călărășeni pentru ca am știut cu totii ca el poate oferi echilibrul de care PNL Călărași avea nevoie. Acum face față unor atacuri din interior. Și închei prin a mă adresa distinșilor mei colegi din PNL Călărași că bătălia noastră este in afara partidului și nu in interiorul lui. Vreau sa ii văd ca iau atitudine. Vreau să văd întreaga echipă din administrația liberală de la nivelul municipiului Călărași ca ia atitudine! Iar colegilor din conducerea Consiliului județean, cei doi vicepreședinți PNL, le transmit că nu trebuie să accepte în continuare disprețul cu care se tratează conducerea PNL Călărași din interiorul Consiliului județean.

Vreau să fac câteva precizări legate și de administrația municipală din care fac parte. Suntem un oraș cu probleme, cu o infrastructură grea, în ultimii ani s-au făcut eforturi deosebite cu bani puțini spre dezvoltarea acestuia.
Referitor la acuzațiile recente ale Consiliului județean, vreau sa le transmit unor domni din mass-media care promovează niște idei aberante, niște minciuni, că subiectul e simplu: te apuci de o lucrare care necesită autorizare abia atunci când ești in regulă cu tot, când ai obținut toate avizele necesare. Ce se spune pe lângă e doar pentru învrăjbire și atât. Și legat de drumul de la Siderca, cât și legat de Promenada. Incapacitatea Consiliului județean de a își autoriza o lucrare sau de a își vedea de activitățile ce îi revin printr-un proiect se rezumă doar la atacuri și denigrări. Rezolvați-vă voi problemele, că Primăria știe ce are de făcut. Rolul Consiliului județean nu e să atace Primăria Călărași într-o administrație liberală.
În concluzie, vreau să transmit tuturor colegilor mei că această criză de valori care se regăsește în toate partidele, deci și la noi, nu poate fi trecută cu vederea. În loc să facem eforturi cu toții să identificăm noi oameni de valoare pe care să-i atragem către politica liberală, către administrația liberală, o parte dintre noi facem tot posibilul să înlăturăm profesioniștii care au fost și sunt alături de noi. Haideți să luăm atitudine! Pentru o administrație călărășeană normală, pentru o Românie normală!