NUNŢILE ROMILOR, AMENDATE! DAR…DEGEABA!

În această perioadă se organizează nunţi ale cetăţenilor romi. Nunţi ce deranjează fonic cetăţenii municipiului, se blochează străzi şi nimeni nu poate face nimic decât să amendeze organizatorul de eveniment. Primăria Călăraşi a avut o întâlnire cu reprezentanţii etniei rome (şi anul trecut în luna mai s-au întâlnit tot pe aceleaşi probleme) pentru a găsi soluţii.

Despre cele dezbătute ne-a vorbit proaspătul viceprimar, Dragoş Coman:
„În această dimineaţă (nr- miercuri, 29 iunie) primarul Drăgulin împreună cu reprezentanţii Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi IPJ Călăraşi, dar şi reprezentanţi ai etniei rome, au avut o întâlnire în care s-au căutat soluţii pentru a putea fi rezolvate problemele provocate de aceste evenimente ale romilor. S-a stabilit, de comun acord, ca aceste evenimente să nu se mai desfăşoare cu blocarea de străzi şi volumul dat la maxim!”
La rândul său, directorul Poliţiei Locale, Daniel Anghel, ne-a declarat: „Au fost amendaţi! În 90% din cazuri au primit amenzi organizatorii de evenimente. Atribuţiile Poliţiei Locale sunt limitate, noi doar putem amenda, iar când s-a trecut în latura infracţională putem apela la celelalte structuri, Poliţie şi Jandarmerie. În ultima perioadă au fost date 15 amenzi, chiar dacă cei care organizează nunţile semnează un angajament înainte cu 24 de ore de eveniment în care semnează că nu vor bloca strada sau nu deranjează liniştea publică. Şi rezultatele le-aţi văzut!”
Cu toate că aceştia sunt amendaţi cu 500-1500 lei, se pare că amenzile nu sunt un impediment, ei făcând nunţi de miliarde! Chiar în ziua întâlnirii cu autorităţile locale (29.06.2016), s-a desfăşurat o nuntă pe strada Dumbravei şi toată zona a fost animată de acest eveniment! Deci, există o vorbă: romul tot… rom rămâne!