O observație – CE TREBUIAU SĂ-L ÎNTREBE PE PREȘEDINTELE IOHANIS!…

Mare vânzoleală, mare, atenție cat cuprinde, raiting de-a dreptul periculos la mai toate televiziunile, în cele două seri când, la oră de vârf, atunci când, în orice țară normală se transmit filme, concursuri ,emisiuni distractive, la noi au fost două conferințe de presă! Total anoste!… Vorba lui Victor Ciutacu: “am trăit s-o văd și pe su p-asta, doi lefegii care își bat joc de români”!… Pentru că, dincolo de mesajele propagandiștilor de toate soiurile care au scos-o pe Codruța și l-au prezentat pe Werner ca mari câștigători, în realitate a fost un mare fâs , atât din punctul de vedere al modului în care nu s-a răspuns la foarte multe întrebări, dar și întrebările care, nu întotdeauna au fost cele care chiar trebuiau puse! Cu doar câteva excepții notabile, au fost mulți, foarte mulți care s-au făcut că au treabă, pentru a nu deranja prea mult conducerea!
În acest context, când președintele își prezenta încrederea lui nelimitata în justiție, nu s-a găsit nimeni să-i pună măcar această întrebare:
– Domnule președinte, dacă tot aveți atât de mare încredere în justiția din România, ați auzit de cazul Remeş? Ministrul care a fost trimis în pușcărie, încă de la acel moment vorbindu-se despre interese politice, mai precis scoaterea din circuit a acestuia pentru eliberarea postului în favoarea lui Dacian Cioloș?!… Remeş a mers la pușcărie (pentru că ar fi luat șpagă niște caltaboși, în condițiile în care el avea în proprietate personală crescătorie de porci și fabrica de mezeluri!) a făcut pușcărie, a ieșit din pușcărie, a cerut rejudecarea cazului la CEDO și a câștigat, domnule președinte! Justiția asta independentă l-a trimis nevinovat în pușcărie!
Dar despre Dan Radu Rușanu, președinte al unei instituții extrem de importante, la nivel național, arestat, trimisă în judecată , la pușcărie, omul susținând de la bun început că este vorba despre o arestare pe criterii politice, după care, o dată ieșit din închisoare a reclamat la CEDO și a fost declarat nevinovat! Statul român, adică noi, cetățenii, trebuie să-i plătească nu mai puțin de 6 milioane €! Din cauza deciziei justiției acesteia pe care o apărați, în care aveți toată încrederea!
Domnule președinte, cum comentați măcar aceste cazuri?!…
Desigur, nu l-a întrebat nimeni asta, dar și cei care l-au întrebat câte ceva mai interesant tot n-au primit răspunsul! De parcă erau vorbiți și Codruța și Werner le băgau pe alea cu “am mai răspuns la această întrebare”, ori tăceau, ignorând întrebare!…
Doi lefegii, vorba lui Ciutacu!…