OASPEŢII TELEVIZIUNII 1+1TV: DIN LEGENDELE LOCULUI: AZI- VIOREL IVANCIU – P2

„NU S-A REDUS BUGETUL!”
SORIN DANCIU: Ne rămân amintirile pentru că la nivelul ăla nu s-a mai ajuns. Se fac eforturi. Spuneţi-mi cu bugetul despre care s-a vorbit. Cum s-a redus bugetul la jumătate faţă de cum era înainte şi s-a spus că se pot face performanţe şi cu jumătate de buget. E posibil? Despre ce e vorba?
VIOREL IVANCIU: Nu s-a redus niciun buget, a fost o poveste cu finanţarea echipelor, ea se face tot ca înainte, nu e nici o problemă. Deocamdată s-au acordat, în prima jumătate a anului, o sumă de bani. Aşa cum aţi văzut şi în preţ, cei doi finanţatori au prins în bugetul lor şi partea a doua din cofinanţarea activităţii sportive şi a fotbalului. La futsal stăm mai rău, acolo nu se doreşte finanţarea, o să vedem dacă se va realiza treaba asta şi o să continue băieţii, dacă nu, probabil o să se desfiinţeze ramura asta. O să vedeţi şi o să cereţi socotelile.
SORIN DANCIU: E posibil ca futsalul care a adus performanţe şi imagine să fie marginalizat?
VIOREL IVANCIU: Orice este posibil şi dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine. Sunt acolo vreo 12 tineri, dintre care vreo patru foarte tineri, doi dintre ei sunt şi la lotul naţional U19, U17. Au nişte salarii între 11-15-19 milioane, ceva de genul. Vă daţi seama că efortul cu ei este relativ mic. Sperăm, totuşi, ce vreau să vă spun, chiar ieri am avut o discuţie cu domnul preşedinte Iliuţă şi sper ca lucrurile să intre pe făgaşul normal, cei care obţin performană să continuie şi să fie finanţaţi cu sume…
SORIN DANCIU: Care oricum nu sunt atât de mari.
VIOREL IVANCIU: Oricum, bugetul o să vedeţi undeva ca anul trecut, cu diferenţa că plecam cu două zile înainte, nu ne permiteam niciun rateu, astăzi băieţii pleacă în ziua meciului.
SORIN DANCIU: Şi dacă se strică autobuzul?
VIOREL IVANCIU: Nu ştiu, pleacă cu două microbuze din câte am înţeles, nu s-a întâmplat să se strice. E foarte adevărat că acum nu mai e stresul ăla. Eşti locul 6-7-8, nu mai are importanţă. Decât să ai un joc bun, şi în ultima perioadă, acolo e Leo Bogdan care după părerea mea face o treabă foarte bună, Mihalcea face o treabă foarte bună, echipa a reuşit să revină după acel recul care zic eu că este inevitabil. Uitaţi-vă la orice echipă care e la un pas de o performanţă, în următoarea perioadă are loc un recul. Aşa s-a întâmplat şi la noi, s-a mai întâmplat şi altele, dar cert este că în momentul în care vorbim, lucrurile încep să se aşeze.

oaspetii 1plus1 viorel ivanciu 1

ECHIPA DE FUTSAL- CALIFICATĂ LA CAMPIONATUL EUROPEAN!
SORIN DANCIU: Haideţi să vorbim despre această performanţă uimitoare în anul 2017, la Călăraşi, grupă de calificare la Campionatul European!
VIOREL IVANCIU: Am reuşit în acest timp, cat am colaborat cu băieţii de acolo, să stabilim şi nişte relaţii interumane cu, eu ştiu, mulţi oameni din fotbal. Printre care şi conducerea Federaţiei de Fotbal. Ştiţi că domnul Burleanu provine din latura futsal-fotbal de sintetic, minifotbal, a fost foarte deschis la tot ce s-a întâmplat. Oamenii au venit la Călăraşi de mai multe ori, au venit pentru că s-au simţit bine aşa cum şi noi nu cred că ne mai ducem a doua oară undeva unde nu ne simţim bine. Aici e meritul multor oameni, dar şi al călărăşenilor care au umplut sala, care au făcut o atmosferă cu galeria. Nici nu cred că au avut vreodată vreo aşa emulaţie şi o galerie aşa de frumoasă. Lucru care le povesteau componenţii echipei naţionale. Am reuşit să aducem acest eveniment, vreau să vă spun că Primăria a cheltuit foarte puţini bani, asta pentru cei pe care îi interesează mai mult cât a cheltuit decât ce s-a realizat. Undeva la vreo 7000 de lei.
SORIN DANCIU: Deci 1800 de euro şi ai avut vizibilitate la nivel internaţional şi foarte bună imagine!
VIOREL IVANCIU: O imagine în toată lumea, este o delegaţie UEFA care participă şi controlează absolut tot. După prima zi ni se făcuse observaţia că dispăruse un steward de la o anumită uşă. Omul dispăruse probabil să-şi ia o apă, nu pentru multă vreme. Ni s-a mai făcut o observaţie vis-a-vis de crainicul sălii care impulsiona prea mult, câteva lucruri mărunte. A doua zi a fost doar o singură observaţie iar a treia zi n-a mai fost niciuna. Au fost doar felicitările Federaţiei UEFA, ei au nişte standarde, lucrează după anumite proceduri, şi totdeauna trimit un raport. Călăraşiul este cotat foarte bine între oraşele care au mai organizat, de acolo se alege şi în viitor, următoarea locaţie, în funcţie de ce ai îndeplinit conform procedurilor UEFA. Vreau să vă spun că stăm foarte bine, probabil că şi meciul de baraj se va juca, dacă şi autorităţile locale vor dori, tot la Călăraşi!

CE PREGĂTEŞTE VIOREL IVANCIU ÎN SPORTUL CĂLĂRĂŞEAN?
SORIN DANCIU: Performanţe foarte frumoase care se leagă de numele Viorel Ivanciu, vedeţi, n-am vorbit nimic despre Primărie astăzi, nimic despre Distrigaz, dar am vorbit, lucruri, zic eu, de interes, care creează astăzi o legendă a locului. Cine visa să ajungă un oraş cum e Călăraşiul, în circuitul european UEFA. Pentru că până la urmă, despre asta este vorba! Mai aveţi planuri în sport?
VIOREL IVANCIU: Deocamdată, ca să fiu sincer, şi dumneavoastră ştiţi foarte bine, am trăit o perioadă care m-a afectat foarte mult, în care am fost atacat foarte mult, problema e că dacă nu ajungeam la Primărie nu eram atacat. Din postura din care veneam eu la o multinaţională era greu să mă ataci. Este un regret al meu, am făcut un pas în spate, sunt mulţumit ca simplu observator şi vă spun că sunt foarte critic, dar sunt bucuros de ce se întâmplă la handbal acum, din iarnă încoace, sunt bucuros de ce face Leo la Dunărea, sunt bucuros de ce face profesorul Chirilă la CSM şi probabil că mai sunt şi alţii. Am un regret că profesorii din sport din Călăraşi nu reuşesc să vină mai aproape de toate aceste entităţi, eu am încercat ceva, la un moment dat chiar am reuşit, în ultima perioadă n-am mai încercat pentru că n-am mai avut starea de spirit necesară. În orice caz, cred că existenţa acestor sporturi şi susţinerea lor, care uneori mă şi costă nişte bani, aduce multe beneficii Călăraşiului. Gândiţi-vă că la Primărie circul mai rar prin ţară, dar cât eram la Distrigaz, circulam foarte mult, având în vedere problemele de serviciu. Primele lucruri cu care eram întâmpinat era fotbalul: „ce faceţi cu fotbalul?”, „ce se întâmplă acolo?”. E un orăşel mic, cu oameni deosebiţi, dar mic, totuşi. Cu o putere financiară medie, să zic, sau mai modestă faţă de alte oraşe unde mergeam şi nu găseai nimic! Ce faceţi la handbal? Cum aţi reuşit? Pe urmă venea şi futsalul, veneau şi băieţii de la box ai domnului Chirilă, mai venea şi Tătaru cu un campion, doi, apărea şi Călăraşiul pe lângă numele băieţilor. Vreau să vă spun că mă simţeam de două ori mândru. Odată că eram călărăşean şi mi se puneau asemenea întrebări, în al doilea rând că cel puţin în sinea mea ştiam că în aceste lucruri sunt şi eu implicat şi lumea străină aprecia.

viorel ivanciu 2VOM MAI ATINGE, VREODATĂ, PERFORMANŢELE DE PÂNĂ ACUM?
SORIN DANCIU: Eu chiar pe asta şi insist acum, pe finalul dialogului nostru. Dincolo de modestia dumneavoastră cunoscută dintotdeauna, venim noi şi spunem lucrurilor aşa cum sunt ele. Performanţele alea care au fost şi au fost, se leagă şi de dumneavoastră. Unii zic în primul rând şi eu n-aş face decât să le urez călărăşenilor să se creeze contextul în care Ivanciu să se mai ocupe de sport.
VIOREL IVANCIU: Sunt perioade în care e bine să fim în anumite locuri, sunt perioade când e bine ca lucrurile să se mai schimbe, important e ca cei care vin să ia părţile bune sau mai bune din ce-am făcut noi şi să vină cu entuziasmul, ideile inovatoare…
SORIN DANCIU: Măcar la nivelul la care au fost!
VIOREL IVANCIU: Da! Ei trebuie să vină cu toate aceste ingrediente iar noi trebuie să-i ajutăm, ca şi instituţie, asigurându-le condiţii cât mai bune într-o perioadă pe care o trăim destul de grea, într-o perioadă în care e greu să trăieşti. Totuşi, eu cred că toată lumea din Călăraşi are posibilitatea să meargă la un fotbal, la un handbal, la un futsal, la o piesă de teatru, la un meci de box… Nu e puţin! Sunt oraşe în care ne-am plimbat, fie cu sportul sau mai mult cu Distrigazul, în diferite situaţii, în care nu mai au nimic! Oraşe mari! Copiii de acolo… e o problemă! Ei ce fac?
SORIN DANCIU: Deja ajungem la întrebări esenţiale pentru starea naţiei, ca să zic aşa…
VIOREL IVANCIU: Sunt optimist, sper ca lucrurile să se îndrepte şi la nivel de ţară, în special la nivel de oraş şi judeţ. Avem copii talentaţi aici şi trebuie sprijiniţi şi ajutaţi ca să avem cât mai multe satisfacţii de pe urma lor.
SORIN DANCIU: Aceasta a fost ediţia de astăzi „Oaspeţii Televiziunii 1+1TV”, cu domnul Ivanciu, atâtea lucruri interesante, atâtea perspective pe care le refuză acum, dar cine ştie cum evoluează evenimentele, vă urăm să rămâneţi alături de Televiziunea 1+1TV, televiziunea care poate fi urmărită oricând, de oriunde şi ori de câte ori doriţi!