PACTUL NAȚIONAL PENTRU BUNĂSTAREA ROMÂNILOR – 1 MILION DE SEMNĂTURI

Refuzul partidelor de opoziție de a semna Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, propus de PSD, a declanșat o acțiune națională de susținere a prevederilor acestui pact din partea cetățenilor români, salariați, pensionari sau antreprenori.

Dacă ar fi fost semnat și de către celelalte partide, documentul ar fi garantat românilor, indiferent de ce formațiuni politice ar fi asigurat guvernarea, păstrarea sistemului de salarii și pensii, inclusiv creșterea progresivă a punctului de pensie adoptată în timpul guvernării PSD. Pactul ar mai fi asigurat și păstrarea măsurilor de încurajare a antreprenoriatului, așa cum este de exemplu programul național Start-Up Nation.

Pactul pentru Bunăstare ar fi asigurat celor peste 60.000 de pensionari călărășeni siguranța unui trai decent și ar fi permis zecilor de firme călărășene înființate prin programul Start-Up Nation, dar și sutelor de antreprenori călărășeni care aplică anual în cadrul acestui program, să spere că își vor vedea visul îndeplinit.

Opoziția a refuzat să semneze acest document, confirmând astfel că o eventuală guvernare de dreapta va aduce tăieri de salarii și pensii, așa cum s-a mai întâmplat în trecut. Cu toate acestea, PSD a strâns 1 milion de semnături din partea cetățenilor care susțin prevederile acestuia.

Cetățenii resping acum austeritatea promovată de opoziție și susțin Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD. Cerem în continuare cetățenilor să fie alături de noi și să semneze acest Pact, pentru a arăta că românii vor respect din partea clasei politice și refuză politicile de austeritate. Chem pe toți călărășenii care susțin creșterea în continuare a pensiilor și salariilor să se alăture acestui demers și să semneze pentru Pactul pentru Bunăstare. Cu cât mai multe semnături, cu atât vor înțelege mai bine reprezentanții partidelor de opoziție că voința românilor nu corespunde cu agenda lor politică”, a declarat Iulian Iacomi, președintele PSD Călărași, după o acțiune desfășurată în Călărași împreună cu tinerii social-democrați din cadrul TSD pentru strângerea de semnături în favoarea pactului.