PALATUL COPIILOR DIN CĂLĂRAȘI – MERITĂ UN ALT SEDIU!

Această instituție reprezentativă, la nivel național pentru Călărași este una dintre emblemele și motivele de bucurie pentru oricine, în această perioadă! Premii naționale, premii internaționale, un loc în care copiii din Călărași învață lucruri diferite, toate extrem de interesante – acolo unde își pot manifesta talentul în orice domeniu, toate sunt embleme ale Palatului Copiilor din Călărași. Care a fost găzduit, o vreme îndelungată în sediul fostului cămin-internat al Liceului Danubius, din Călărași, spațiu care a devenit insuficient. Dar și mult prea departe de așteptările și de performanțele aceste instituții!
S-a găsit un om cu suflet – investitorul Ion Gheorghe, alături de soția sa care în calitate de bunici, în primul rând, dar și dornici de a face ceva pentru copiii din Călărași au propus realizarea unui spațiu nou pentru Palatul Copiilor! Această solicitare a fost făcută publică de directorul Direcției pentru Cultură din Călărași, profesor doctor Sorin Danciu care a avansat ideea necesității unui nou spațiu pentru copii!


Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță a propus ca fosta Casă a Prefectului – clădirea din spatele Prefecturii din Călărași – la un moment dat chiar Casa Pionierilor – să devină spațiul de desfășurare a tuturor manifestărilor! Ion Gheorghe ar dori un spațiu nou pe care să-l construiască de la zero, pe potriva așteptărilor și necesităților acestei instituții! Dar un teren liber, în mijlocul orașului, este destul de greu de găsit! A fost avansată ideea unei întâlniri în care să se dezbată această problemă și, cu siguranță, în curând vom face publică soluția! Palatul Copiilor din Călărași chiar merită un spațiu nou! …