PARADOXURI – ÎNTÂRZIERI DIN CAUZA… RESPECTĂRII LEGII!

“AM AVUT ÎNTÂRZIERI TOCMAI PENTRU CĂ AM RESPECTAT LEGEA”!…

Una dintre problemele care se vehiculează – mai ales pe rețelele de socializare pentru că, altfel, politicienii din opoziție sunt destul de retrași din acest punct de vedere – este legată de termenele mult prea lungi dintre proiectele anunțate de primarul municipiului Călărași, unele în urmă chiar cu mai mulți ani și care abia acum încep să se vadă…
Fiind invocate diverse motive, în primul rând cel legat de apropierea alegerilor care, desigur, ar activa ceea ce nu s-a făcut până acum!
Pentru a avea o explicație chiar din partea primarului în legătură cu aceste întârzieri, l-am abordat. Iată explicațiile sale:

–„Vă dați seama că primul interesat în materializarea tuturor acestor proiecte eram chiar eu! Iar aici trebuie spus ceea ce mulți știu dar se fac că nu observă, iar cei mai mulți nu cunosc niște realități extrem de complicate!
Este vorba de modul în care se obțin finanțările pentru diverse proiecte, este vorba despre pașii destul de greoi, dificili, obstructivi chiar pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la finalizarea proiectelor, la aprobarea lor, la finanțarea acestora!
Am avut toate aceste întârzieri pentru că am respectat legea! Am fost îndemnat, nu o dată de mulți dintre cei care mă înconjoară și care m-au sfătuit să recurg la diverse șmecherii, inclusiv la atragerea de fonduri din partea unor firme care au contracte cu Primăria pentru că este mult mai simplu!

Nu am făcut și nu voi face, niciodată, așa ceva! Am respectat și voi respecta legea pentru că așa am fost educat și vreau să fiu un om liber, până la capăt!
Iar dincolo de acest capăt am convingerea că în urma mea rămân lucruri bine făcute, trainice, necesare! De nu ar fi să mă refer decât la faptul că în sfârșit, după 100 și ceva de ani, cartierul Mircea Vodă este, în sfârșit, asfaltat! “Toată lumea a promis – așa cum spun oamenii de acolo – doar Drăgulin a reușit”!
Și vom merge cu realizările atât de necesare oamenilor, orașului, nu neapărat pentru mandatul meu până la capăt!…”
Desigur este punctul de vedere al primarului, sunt explicațiile sale. Noi nu luăm apărarea nimănui, nici nu am tăbărât pe nimeni, pur și simplu reflectăm toate punctele de vedere! Desigur, atunci când sunt însoțite de corectitudine, de echilibru, nu cu interese ascunse în spatele lor!