PĂRINŢI, ALARMĂ! NU LE MAI DAŢI COPIILOR, OTRĂVURI!…

CE MÂNCĂM NOI, CONSUMĂ ŞI COPIII NOŞTRI!

ADITIVII PUN ÎN PERICOL VIAŢA!!…
Într-adevăr, fenomenul aşa-zişilor aditivi alimentari (în realitate, adevărate otrăvuri care pun în pericol viaţa, pe termen lung şi care pot genera afecţiuni majore asupra organismului uman) este o problemă despre care se vorbeşte foparte puţin, deşi ea este foarte gravă! Desigur, cu toate precauţiile de rigoare, nu putem accepta să tăcem, în acest caz! Chiar dacă, s-a văzut, un ilustru savant precum doctorul Mencinicopschi a ajuns, victimă colaterală, tocmai la puşcărie, ca să tacă din gură!
În aproape toate alimentele care se găsesc, în acest moment, în România- se găsesc aditivi alimentari! Sunt scrişi drept „E-uri“, dar nu numai… glutanat de sodiu… azotatul de potasiu… benzoatul de sodiu… nici n-aţi auzit de ele, deşi le consumaţi, frecvent! Tocmai din această cauză şi pornind de la ideea (reală!) că tot ceea ce consumă părinţii consumă şi copiii lor, atenţie la ce mâncaţi! Atenţie, pentru că puneţi în pericol nu doar viaţa voastră, ci, mai ales, a copiilor voştri! Infinit mai sensibili la toate cele! Dar iată informaţiile care chiar vă interesează:

MULŢI ADITIVI AU EFECTE CANCERIGENE
Medicii nutriţioniştii au întocmit o listă cu cei mai periculoşi aditivi pentru copii, pe care îi putem găsi în diverse alimente. Azotatul de potasiu (potassium nitrate) este cel care intensifică culoarea roşie a cărnii. Consumat în exces, poate provoca cianoză, o afecţiune în care celulele normale roşii din sânge sunt oxidate şi, astfel, ar putea duce la apariţia modificărilor celulare. Bromatul de potasiu (potassium bromate) este folosit pentru creşterea rapidă în volum a pâinii. Este o substanţă care a fost interzisă în mai multe ţări din lume, pentru că se bănuieşte că are legătură cu provocarea cancerului de colon sau a afecţiunilor renale. Tartrazina este un colorant alimentar galben folosit frecvent în sucuri, îngheţată şi snacksuri, substanţă care se face vinovată de reacţii alergice în rândul copiilor şi de un risc crescut de astm. Glutamatul monosodic (monosodium glutamat) este una dintre substanţele care îmbunătăţesc gustul alimentelor. „este unul dintre acei aditivi care dau dependenţă de un aliment, dar care produc palpitaţii, dureri de cap şi migrene. Pe el îl putem întâlni în diferite alimente sub denumirea de «aromă de…»“. Acesulfame potassium şi zaharina sunt folosite în industria băuturilor răcoritoare. Nu sunt interzise, dar se recomandă consumul lor cu prudenţă.

glutamat sodiu

aditivi_alimentari_toxici_0001

e-uri

ÎN CE ALIMENTE GĂSIM CEL MAI DES ACESTE INGREDIENTE?
Trebuie evitate alimentele cu zaharuri rafinate- bomboane, suc, sirop, jeleu, prăjituri şi produse de patiserie. Multe alimente ambalate, care par sănătoase, conţin adesea materiale de umplutură, conservanţi şi alte ingrediente care trebuie evitate. Alimentele prăjite, ambalate sau provenind din fast-food conţin grăsimi şi substanţe care cauzează probleme de sănătate. Cele mai multe produse de fast-food sunt produse în masă, procesate şi pline de conservanţi, arome artificiale, coloranţi şi aditivi. Aveţi grijă şi la produsele pentru slăbit!

UITAŢI-VĂ PE ETICHETE!
Când mergeţi la magazin şi luaţi alimente (mai ales conserve, ori alte prelucrări, inclusiv mezeluri şi brânzeturi!), uitaţi-vă pe etichetă! Vedeţi ce scrie acolo! Şi dacă regăsiţi măcar una dintre substanţele vi le-am prezentat în aceste rânduri, puneţi cutia la loc, în raft! Este mai bine pentru sănătatea dumneavoastră! Desigur şi la aprozar, tarabă ori supermarket, multe legume sunt aşa-zise legume şi fructe, pentru că şi ele sunt încărcate cu tot felul de fosfaţi, mai mult sau mai puţini cancerigeni! Atenţie la ce mâncaţi!…