PARLAMENTARII DIN CĂLĂRAȘI CARE AU ABANDONAT CĂLĂRAȘIUL!

*Atâta bătaie de joc nu credeam să întâlnim! *Parastas pentru… Uninominale!

Atunci când a existat perioada alegerilor uninominale, cu toate criticile care i s-au adus sistemului respectiv, cu toate comentariile care constatau că unii parlamentari scăpați de sub controlul “băieților” care nu candidează niciodată și câștigă întotdeauna – securiștii de tip nou sau vechi – am apreciat prezența aproape permanentă în teritoriu – cum se spune – a tuturor parlamentarilor!
Erau interesați de imaginea lor! Doreau să contribuie cu foarte multe lucruri care să rămână în conștiința celor care îi votau! Și sunt secvențe celebre cu parlamentari care mergeau din bloc în bloc, din apartament în apartament, din casă în casă și-i întrebau pe oameni ce părere au despre activitatea lor, ce anume doresc de la ei?
Toate acestea sunt acum nu doar amintiri, cu nostalgii îngemănate cu tristețe! Niște indivizi care au fost puși, de la București, vârf de listă la Călărași pentru a fi așa-ziși parlamentari de Călărași nu au nicio treabă cu acest Călărași! Că unii, poate, da –își fac treaba acolo, în Parlament, o fi real, dar aici este vorba despre cele două, trei maxim patru zile în care se lucrează, efectiv, în Parlament! Sfârșitul de săptămână este rezervat prin lege deplasării în teritoriu! Activităților cu oamenii, cu alegători!
De aceea am folosit formula bisericească nu cu gândul la moartea lor ca oameni, ci la moartea lor ca parlamentari de Călărași! Câtă nesimțire, cât tupeu să nu calci prin județul care te-a trimis acolo de unde iei o leafă uriașă și ai atât de multe avantaje! Eugen Nicolicea… Cătălin Predoiu… …Cristian (parcă așa îi zice) Sefer… Desigur, cel din urmă n-are nicio treabă, el a nimerit chiar din întâmplare pe aici, el nici măcar nu fusese ales! La redistribuire i s-a dat și lui un județ!
Dar domnul Nicolicea făcea în campania electorală tot felul de promisiuni, noi fiind rezervați și atunci pentru că știam că în fiecare mandat și-a schimbat județul tocmai pentru că nu făcuse nimic pentru județul anterior!
Ca să nu mai vorbim de Cătălin Predoiu, un personaj de la care s-au așteptat atâtea și de la care nu s-a obținut nimic, în calitatea sa de parlamentar! Nula na nula! – Vorba vecinilor noștri bulgari !
Desigur, cei mai naivi pot spune că vor veni viitoarele alegeri și vedem noi, numai că este foarte posibil ca băieții să se ducă în alte județe și pe noi să ne lase cu ochii-n soare, prostiți de alții care vor veni de undeva de aiurea pe liste, la Călărași!
Petrecerea continuă!…
Din acest motiv vom declanșa serialul – Parlamentarii – la raport! Să vedem ce-a făcut fiecare parlamentar de Călărași pentru Călărași în aproape trei ani din cei patru de mandat!