PATRU TONE DE FURAJE- SCRUM DE LA FOCUL LĂSAT NESUPRAVEGHEAT!

Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet a acţionat timp de 25 de minute pentru lichidarea incendiului, evitând posibilitatea propagării arderii la locuinţa proprietarului şi la alte bunuri materiale.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte în vederea igienizării şi l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt.
În data de 24.03.2017, ora 15.08, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la depozitul de plante furajere dintr-o gospodărie, proprietate individuală, aparţinând lui I. M.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la căpiţele de furaje, existând pericolul ca arderea să se propage la adăpostul de animale şi la locuinţa proprietarului.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei proprietarului, care a făcut focul în curte, l-a lăsat nesupravegheat în condiţii de vânt, astfel fiind posibil ca jarul sau scânteile rezultate în urma arderii să se propage la plantele furajere uscate aflate în imediata apropiere.
Un echipaj de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ 25 de minute.
În urma incendiului au ars aproximativ 4000 kg de plante furajere, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 3.000 de lei.
Echipajul de stingere a lichidat rapid incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.