Peluza – AM CÂŞTIGAT PE PERE CE PIERDUSEM PE MERE!

Cam aceasta ar fi concluzia dacă ne uităm la clasament după meciul de la Botoșani. În condițiile în care acasă, cu echipa din Iași Dunărea a pierdut cele trei puncte, la mustața s-ar putea spune, în timp ce acum a câștigat la Botoșani, surprizele fiind de ambele părți, dar în favoarea… nimănui!
Ca să fim și mai bine înțeleși dacă nu pierdea meciul de acasă cu Iașiul, legându-ne și de victoria de la Botoșani, Dunărea putea spune că se găsește pe drumul cel bun. Deocamdată, însă, nici măcar de baraj nu mai poate fi vorba, pentru că retrogradarea este principalul obiectiv! Asta în condițiile în care echipa din Voluntari și-a revenit vizibil și poate încerca orice, inclusiv la Călărași!
Dincolo de aceste calcule, însă, trebuie evidențiat modul excepțional în care au evoluat jucătorii din Călărași, pornind de la golul încasat în minutul 7(șapte!) când părea că totul s-a prăbușit! Să ai maturitatea necesară să poţi să ajungi să înscrii, să egalezi, să faci față nervozității adversarului după care să reușești să înscrii și golul victoriei, rezistând și presiunii disperate a celor din Botoșani !
Toate sunt elemente care scot în evidență echipa condusă de Dan Alexa! Am putea vorbi și despre arbitraj, sunt multe și deloc mărunte, însă ăsta este sistemul și în el te joci, dacă joci! Că dacă nu joci nu ai ce căuta acolo și te uiți la televizor cum joacă ăialalţi! Ceea ce poate fi o realitate, în toamnă, dacă mobilizarea nu va fi totală așa cum a fost din partea a doua a primei reprize și, mai ales, în a doua repriză de la Botoșani!
Se poate, însă apetitul de atac al echipei trebuie întreținut, speranța în mai bine trebuie să existe și fiecare punct trebuie să reprezinte un obiectiv în sine, pentru obiectivul final – evitarea retrogradării!
Mai e mult până departe, dar să fim optimiști pentru că, iată, la Botoșani s-a dovedit că se poate!

Avancronica!

VOLUNTARIUL TREBUIE BĂTUT!

Nu mai e loc de întors, nu mai trebuie să ne pierdem în vorbe, realitatea asta este – principalul adversar care trebuie răpus de Dunărea Călărași pentru evitarea retrogradării este Voluntariul! Echipa care a reușit să crească după campionatul regular, ajungând în faza în care a adunat puncte care au scos-o din zona ultimei poziții, acolo unde părea condamnată să se afle!
Meciul față în față de la Călărași trebuie câştigat de cei din Călărași, acolo găsindu-se punctele care pot face diferenţa pentru ca pasul către baraj să fie realizat de Dunărea!
Va fi greu, foarte greu, echipa din comuna-oraș condus de bărbatul Gabrielei Firea – la fel de celebrul Pandele – este pe cai mari, în acest moment, dar poate fi descălecată de niște băieți cu ambiție!

Vom vedea ce va fi!

O Rezervă