Peluza – Cronică – GEABA CHICHIREZ GÂLCEAVA DACĂ NEMA PUTIRINȚA!…

ACESTA NU ESTE UN PAMFLET!

Nici la adresa echipei de fotbal!… Nici la adresa antrenorului Alexa!… Nici la adresa conducerii care face mult mai mult decât, teoretic, își putea permite!… Acestea sunt niște observații pe care le-am avut în vedere de mai multă vreme, dar pe care acum le prezentăm pur și simplu pentru că acum este momentul în care se poate vorbi despre ceea ce înseamnă echipa de fotbal Dunărea Călărași, în acest moment.

INTENȚII BUNE – NIVELUL ĂSTA E!…

Să fim bine înțeleși, lucrurile nu sunt criticabile la modul demonstrativ, acum nu trebuie uitat că echipa aceasta este proaspăt promovată la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc, chiar dacă nivelul este, din păcate, din ce în ce mai slab! Priviți punctele din clasament și cu excepția celor de la Voluntari, mai fiecare și-a adunat niște puncte, acolo, în condițiile în care în mod normal ar fi trebuit să fie niște diferențe! Nu sunt!… Pentru că echipele din păcate s-au egalizat, dar în jos, la nivelul întregului fotbal românesc ajuns să fie eliminat de Luxemburg! O echipă de amatori, de oameni care merg la serviciu și după ce își termină orele de program se mai ocupă și de Fotbal! Nu “Profesioniștii” noștri, oameni buni, așa zic și profesioniștii care au ajuns, la nivelul la care au ajuns, din păcate!… În aceste condiții nici echipa de fotbal din Călărași nu este și nu poate fi altceva decât una dintre echipele care au ajuns, totuși să aibă această performanță de promovare.
Pe de altă parte, însă, încă din prima etapă de campionat lucrurile au fost destul de clare din punctul de vedere al celor legate de proaspăta promovată: atâta poate, atâta vrea, atâta obține!… Mai precis…

LIMITA DE COMPETENȚĂ!

Există un termen filozofic – chiar dacă filozofia nu are mare legătură cu fotbalul, – care se apropie, în acest moment, de realitatea despre care vorbim: orice, oricine, în orice condiții are o limită dincolo de pretențiile proprii, limită pe care nu o poate depăși oricâte eforturi ar face! Se pare că limita de competența a echipei Dunărea Călărași este legată de obiectivul perpetuu aplicat, nu întotdeauna cea mai potrivită alegere – ținerea de rezultat! O apărare destul de bine organizată, cu un atac pe sistemul: “Dă, Doamne”! …
Așa s-a întâmplat aproape în fiecare meci pe care l-a desfășurat până acum și de fiecare dată lucrurile au fost evidente din acest punct de vedere: nu vrea mai mult pentru că nu poate mai mult! Lucru de înțeles pentru o echipă care, totuși, se află la primele meciuri din Liga întâi, dar deranjant în condițiile în care și cu Astra, de exemplu, dar și la Sfantu Gheorghe se putea obține mai mult pur și simplu pentru că echipele respective erau în momente în care nu atinseseră cotele planificate, din punctul lor de vedere!
Aici este elementul care trebuie observat și, repetam , nu trebuie criticat neapărat – este doar o constatare care te face să admiți că aceasta este dimensiunea pe care și-o permite echipa de fotbal, în acest moment…

AVANCRONICA
ATENȚIE, BOTOȘANIUL E MAI BUN DECÂT IAȘIUL!… STEAUA A VĂZUT PE PIELEA PROPRIE!…

Urmează un meci interesant din punctul de vedere al observatorului neutru, dar destul de periculos, mai ales că este pe teren propriu, pentru echipa din Călărași! Am spus că echipa de la Iași poate fi bătută pentru că aceasta este și era dimensiunea pe care am perceput-o, de la bun început. Asta pentru că îi văzusem pe cei de la Botoșani cum i-au încolțit pe cei din capitala Moldovei, iar lucrurile erau evidente de atunci: echipa din Botoșani este o echipă în plină evoluție, lucru observabil în tot ceea ce s-a întâmplat și cu jucătorii, dar și cu echipa în ansamblu! Iar surpriza egalului cu FCSB nu face altceva decât să alimenteze alarma pe care o trăsesem, deja, înaintea acestui rezultat!
Atenție mărită pentru că pot urma eșecuri în serie care pot afecta, emoțional, credința în această echipă care, să nu uităm – a-nceput foarte bine după ce a promovat! Iar dimensiunile acestor performanțe trebuie recunoscute și acceptate în toate elementele lor pozitive. Dincolo de asta, desigur, mai pot fi multe de comentat, de la implicarea unor jucători până la posibilitățile pe care le are echipa, în acest moment dar și ceea ce se poate face de acum încolo, prin ceea ce au însemnat achizițiile de ultima oră!
Urmărim cu interes, rămânem alături pentru că, totuși, este vorba de munca unor oameni pusă în slujba unei echipe care poartă numele Dunărea Călărași!.

O REZERVĂ