Peluza! DIN PĂCATE – IAR AM AVUT DREPTATE!…

Premonitoriu titlul de Avancronică din ziarul nostru privind meciul cu echipa din Botoșani! Am anticipat victoria oaspeților și înfrângerea, probabil definitivă a celor din Călărași în ceea ce a fost visul frumos din Liga întâi!
Au fost, desigur foarte multe lucrături, am fost și victime, am fost și martori, dar dincolo de toate am fost niște mediocri! Fără curaj, fără sînge în instalație, fără atac atunci când se putea și fără apărare atunci când era nevoie! Dacă aceasta a fost o tactică a fost una greșită, iar rezultatul este cel care este!
Echipa începuse bine, remarcabil chiar, speranțele erau mari când s-a produs ceva care scapă controlului lucrurilor obișnuite și declanșează toate comentariile posibile și imposibile! Să nu fii în stare să câștigi pe teren propriu în fața unei echipe pe care ai învins-o la ea acasă, să “o iei” după ce reușisei s-o învingi pe Dinamo, să fugi de ideea de a înscrie, de a avea atac, încercând să te limitezi la o apărare mediocră – toate la un loc au însemnat și înseamnă explicații pentru ceea ce a fost evoluția în această zonă foarte înaltă a fotbalului românesc pe care echipa din Călărași părea că o merită, dar căreia nu i s-a adaptat!
Noi nu mai asteptăm nimic, nici măcar locul de baraj!… Jocurile sunt făcute și tot ceea ce urmează înseamnă confirmarea ideii de mediocritate pe care am susținut-o la un moment dat, atunci când mulți ne cîntau prohodul! Nouă! Când noi constatăm existența unui fotbal pe care nu-l meritam, după cum se vede, cu toate cele ce se întâmplă în interiorul său! Repetăm ceea ce am mai spus – bine că vom avea nocturnă, la toamnă, că tot nu ne va mai fi folositoare la ceva!…

Avancronica

LA VOLUNTARI – VISUL SE POATE RUPE DEFINITIV!

Să nu ne acuzați de premoniții negative, nu suntem nici disperați, nici negativiști , pesimismul este ultima calitate pe care ne-o putem asuma, toate aceste constatări țin de un realism care are foarte multe explicații! Dacă în pauza competițională, de exemplu, echipa din Voluntari a avut o schimbare spectaculoasă, dacă în aceeași perioadă cei de la Hermannstadt s-au schimbat de la antrenor încolo, noi am schimbat o grămadă de jucători dintr-o echipă care abia începuse să miște câte ceva, am adus alți jucători , cu duiumul, într-o afacere nesperată pentru orice impresar de pe pământul ăsta, atunci când cei care conduc echipele de fotbal fie habar nu au, fie sunt depășiți de situație și șmecherii își fac toate jocurile pentru că la ei doar banul contează!
Repetăm, a fost un vis frumos care i se datorează lui Dan Alexa, dar se închide urât, într-un mod de lucru care i se datorează inclusiv lui Dan Alexa! Dar nu numai lui, să fim bine înțeleși ! Nu este ceasul acuzațiilor, probabil am oferit prea multă atenție unui fenomen care merită mai puțin, ne-am uitat cu drag la oamenii ăia mulți care umpleau tribunele stadionului din Călărași, oameni care așteptau mult, foarte mult, speranțele și visele lor de ani de zile! N-a fost să fie și probabil va mai fi cine știe când!…

O Rezervă