Peluza – DUNĂREA PESTE… DINAMO!

Desigur, este o concluzie provizorie, de clasament, dar nesperată la începutul acestui campionat, primul pe care echipa din Călărași il desfășoară în prima ligă, în istoria fotbalului din acest oraș! Prin rezultatul pe care l-a obținut în fața celor de la Botoșani, într-un meci de-a dreptul nebunesc, Dunărea reușește să urce în clasament peste Dinamo, lucrul cel mai important, elocvent, de comentat în acest moment!
A fost un meci cu multe, foarte multe, de la numărul uriaș de penalty-uri pe care nu le-am mai întâlnit de multă vreme într-un meci de fotbal, până la Jocurile rezultatelor în care Dunăre a fost condusa și a condus, egalitatea părea că va rămâne până la capăt, pentru ca minutul 85 să fie cel al golului de excepție, cel care a făcut diferența, până la urmă!
Desigur, atrasesem atenția că echipa din Botoșani este net peste cei din Iași, după ce le văzusem pe cele două față în față, iar modul în care au evoluat lucrurile în meciul de la Călărași a demonstrat că această campioană a egalurilor era cat pe ce să mai facă un egal și la Călărași! N-a fost să fie, Dumnezeul fotbalului si-a îndreptat unda pozitivă către elevii lui Dan Alexa, un antrenor care se vede confirmat, lăudat, admirat pentru toate cele care se întâmplă pe terenul de pe malul Borcei !
Este foarte mult pentru tânărul antrenor care a înțeles, la timp, că această echipă reprezintă o etapă importantă pentru viața sa, pentru cariera sa! După cea de-a treia echipă promovată în Liga întâi, Alexa reușește și performanța de a se bate cu toți cei mari , lucru important și de observat pentru toți cei de bună credință în privința meciurilor din fotbalul romanesc.
Desigur, nu vom comenta meciul , vom așeza golurile așa cum s-au înscris ele și echipele care au fost față în față pentru că ele sunt relevante pentru tot ceea ce s-a întâmplat și pentru cei care au văzut meciul, dar – mai ales – pentru cei care nu l-au văzut!


Dunărea Călăraşi – FC Botoşani 3 – 2 (Kanda 29, Dobrosavlevici 36, Mediop 85 / Rodriguez 11-pen., 52-pen.)

Dunărea Călăraşi: Straton – Ţenea, Dobrosavlevici, Puşcaş, Mendy – Bourceanu (Honciu 46) – Kanda, Simion (Cucu 63), Pană, Keyta (V. Munteanu 68) – N. Mediop. Rezerve: Lungu -Cârnat, Alexandru, Şandru.

FC Botoşani: Pap – Patache (Dumitraş 68), Burcă, Miron, Soiledis – Oaidă, Rodriguez – Fabbrini, Papa (Ongenda 65), Golofca – Roman. Rezerve: Martin – Karaboue, Brekalo, Florescu, Piţian.

Avancronica – ȘI-AM AJUNS LA MECIUL CU STEAUA!

Chiar dacă îi spune FCSB echipa lui Becali este Steaua, singura și adevărata echipă de fotbal din fruntea fotbalului romanesc! Unde se și află, în acest moment, neșansa echipei din Călărași fiind sa întâlnească lidera campionatului din acest moment, chiar atunci când ea se află pe primul loc!
Desigur, steliștii călărășeni au așteptat cu interes acest meci, poate sigur se și deplaseaza la București pentru a urmări partida, noi avem așteptările pe care le poate avea orice observator neutru dar care, până la urmă, are mai aproape de suflet echipa din Călărași!
Logic, cinstit și lăutăreștr nu ai cum să bați Steaua la ea acasă, în condițiile în care ești o proaspăt promovată! Iar după egalul de la Cluj, echipa lui Becali nu-și mai poate permite un rezultat negativ , mai ales în fața celor de la Călărași!De aici pornește totul, dar antrenorul Dan Alexa are, cu siguranță, ambițiile sale pe care le poate dovedi chiar în acest meci! La care se va uita, cu adevărat, toată lumea, iar la capătul căruia Alexa este triumfător și dacă pierde!
Dar dacă se produce o surpriză, de exemplu acel joc de apărare care să te scoată din sărite în calitatea ta de adversar și să nu reușești, pur și simplu, să-ți tragi victoria de partea ta?!… Ar fi o variantă, repetăm, nu suntem nici naivi, nici suporteri pur și simplu, dar urmărim realitățile așa cum exista ele și echipa de fotbal chiar are șanse, în acest moment! Urmărim cu interes meciul pe care cei din Călărași il au față în față cu Steaua!

O REZERVĂ!