Peluza! DUNĂREA CĂLĂRAȘI – EȘEC! DAR… AFACERE DE MARE SUCCES!

*47 de fotbaliști transferați într-un singur sezon! *Câți bani și-a tras Ana Maria Prodan?!…

Până la urmă-Iar am avut dreptate! “Campionatul. Mediocrilor” (pe care noi l-am poreclit așa!) s-a dovedit că este exact ceea ce am susținut de atâta vreme! Iar promovarea echipei din Călărași nu a fost decât un pas pentru istoria locală, dar într-o competiție departe, foarte departe de ceea ce însemna, în visele noastre, prima divizie a fotbalului românesc!
Atenție, nu vorbim despre strugurii acri la care nu s-a ajuns, în condițiile în care nici nu avea cum să se ajungă! Pentru că…

•1– 47 de jucători într-un campionat!… Nu s-a mai văzut așa ceva, niciodată! Într-o echipă de fotbal, într-o competiție care a adus echipa respectivă pentru prima oară la nivelul acela, nu poți, nu ai voie să schimbi, să rulez, de fapt să vinzi și să cumperi în beneficiul personal aproape 50 de jucători! A fost mare afacere a Anei Maria Prodan și grupului sau de interese, dar atât! Este ceea ce am susținut în cronica noastră – “Gata, s-a terminat”! Când am fost contrazis de băgătorii de seamă ori de interesații materiali ai acestor jocuri – din nefericire ceea ce am susținut noi a fost real!
•2– Pe de altă parte modul în care au fost abordate aproape toate meciurile a devenit unul de-a dreptul legendar, în sensul hazliu, negativ, de râsul lumii! Încât unii comentatori ai meciurilor nu s-au putut abține și vorbeau despre jocul la egal pe care-l practică echipa din Călărași! Atitudine care nu avea să aducă, sub nicio formă, speranțele împlinite!

•3- Și totuși, s-au băgat atât de mulți bani în această experiență nereușită! În condițiile în care chiar echipa din Sibiu nu a reușit să-și legalizeze terenul de fotbal aproape un campionat întreg, iar jucătorii adversarei de la finala retrogradatelor nu fuseseră plătiți, decât pe rând și câte puțin!
Plătiți normal, cei din adunătura lui Dan Alexa nu au adus ceea ce se aștepta pentru că pe ei nu-i interesa decât bani și atât!…
•4 – Abordarea finalei retrogradatelor nu a fost decât una ridicolă, în condițiile în care ăia de la Sibiu se chinuiau să-i ridice pe spectatori să zbiere pentru susținerea echipei, iar ăia de la Călărași așteptau să treacă timpul și să iasă meciul egal visat! Dumnezeu, drăguț, le-a dat șansa să-și dea gol ajungând să conducă la Sibiu! Și să spere la meciul cu Universitatea Cluj ceea ce reprezenta tot o poveste de care era greu să trecem! Cu toate acestea, să iei două goluri în ultimele minute, chiar cu provocările pe care le-a făcut idiotul ăla poreclit fotbalist reprezintă o sancțiune pentru cei care au băgat banii în această echipă dar și pentru cei care au crezut în ea!

S-A TERMINAT UN VIS FRUMOS!


După părerea noastră și credem că nu doar a noastră, nu mai trebuie băgați bani în fotbal din banii publici! Ori se întreține din sponsorizări sau o firmă care sa dorească a fi reprezentată, ori se desființează, dracului, că oricum nu folosește la nimic!
Au fost aruncați bani mulți, foarte mulți, la un buget nu atât de mare, bani așa cum am spus-o de la sfârșitul campionatului promovării, nu acum – “mai mulți decât toți banii alocați tuturor comunelor din județ pentru cofinanțarea proiectelor pe fonduri europene”!
Totul pentru un vis frumos la început, catastrofal la sfârșitul sau!
Adio, fotbal la Călărași!…

O Rezervă