Peluza – IAR AM AVUT DREPTATE! DIN PĂCATE!…

Atunci când, în avancronica meciului cu Sepsi am avansat ideea că meciul va fi greu, foarte greu iar victoria mult așteptată nu va fi atinsă nici cu această ocazie, unii ne-au privit cu neîncredere, alții bănuindu-ne că nu am avea cele mai bune gânduri. Nici vorbă, dar așa suntem noi realiști și fără a avea pretenții de Nostradamus, le cam nimerim!…
Desigur, nu ne-am imaginat, niciodată, această diferență uriașă de valoare așa cum o arată scorul – forfait… pierdut prin neprezentare, tot atâtea goluri ni s-ar fi pus în cârcă!
Dar să vezi echipa neputincioasă, alergând nu se știe în ce direcție și având mari probleme în apărare, asta este, deja o constatare tristă!
Și dacă vreți să fim corecți până la capăt, abia acum se vede cât de mult a contat Straton în poarta echipei din Călărași! A făcut adevărate minuni, a salvat rezultate, a oprit goluri imparabil, altfel, iar acum, când Straton nu este în poartă, asta se vede!
Pe de altă parte referindu-ne strict la echipa pe care Dunărea a întâlnit-o începem să ne punem din ce în ce mai serios întrebarea dacă nu cumva banii pe care guvernul Ungariei i-a băgat în fotbalul echipelor maghiare din România nu are ca obiectiv câștigarea campionatului României de către o echipă maghiară! Campionatului României!… Iar aici nu putem să-i acuzăm pe unguri, trebuie să ne uităm la noi și la realitățile care confirmă ceea ce am mai scris-o și, din păcate o vom mai scrie – “Campionatul Mediocrilor”!… Acesta este nivelul, iar faptul că Sepsi a bătut și Steaua poreclită FCSB nu face altceva decât să confirme că lucrurile nu sunt deloc în regulă în așa-zisul fotbal românesc!
Cât o privește pe Dunărea, desigur nu ne-am imaginat la jumătatea campionatului că va ajunge în plutonul codașelor, dar de la meciul din Cupă nu s-a mai obținut, practic, nimic!…

Avancronica
LA BOTOȘANI NUMAI O MINUNE SE POATE ÎNTÂMPLA!

Este iarăși o concluzie tristă, dar realistă – echipa din Botoșani este constant prezentă în toate meciurile la un nivel care îi permite să ofere și surprize, dacă este nevoie, în niciun caz să aibă probleme în fața unei echipe care, din păcate este din ce în ce mai derutată și extrem de speriată de tot ceea ce i se întâmplă!
Va veni o pauză, indiferent de rezultatul de la Botoșani și în pregătirea meciurilor din play-out, acolo unde și punctele se reduc, deci și diferențele nu mai sunt așa de mari, echipa mică din Călărași poate redeveni o echipă mare! Până una-alta este evident că și-a băgat un drăcușor coada și aici, unde lucrurile mergeau binișor, chiar spre bine, dar cum se întâmplă, adeseori în țara asta – dacă e să fie ceva bun, apoi trebuie făcut totul ca să devină rău!
Timp de comentarii mai este, deocamdată să așteptăm fotbalul!…

O REZERVĂ