Peluza! ISTORIE! STEAUA, ELIMINATĂ, ÎN CUPĂ – LA CĂLĂRAȘI!

Desigur, marea surpriză a eliminării echipei FCSB este umbrită, într-un fel, în aceeași seară magică, de victoria celor de la Miercurea Ciuc în fața echipei Dinamo! Cu un final incandescent în care Mafia din fotbalul românesc s-a mai văzut o dată! Când niște descreierați de arbitri au fost în stare de asemenea tâmpenie încât să repete ultima lovitură de la 11 m pentru că s-ar fi mișcat portarul! În condițiile în care, să nu uităm, asta se întâmplă, frecvent, în fotbalul mondial! Dar să faci asta în momentul în care toată lumea era fericită, ăia să îmbrățișau pe teren pentru că au eliminat pe Dinamo, iar tu să repeți lovitura, asta este prea de tot! Nesimțiților!

Meciul de fotbal dintre Dunarea Calarasi si FCSB din optimile de finala ale Cupei Romaniei, disputat pe stadionul Central Ion Comsa din Calarasi, joi, 1 noiembrie 2018. © FOTO: SPORT PICTURES

Surpriză mare, desigur, urmată de meciul de la Călărași care s-a prelungit, la începerea lui, pentru că se prelungise meciul televizat de la Miercurea Ciuc !
Am putea să ne lăudăm, la rândul nostru pe principiul ”Iar am avut dreptate”! Pentru că în ziua meciului am publicat și dorința lui Hagi de a vedea echipa lui Becali eliminată de cei din Călărași, desigur în perspectiva meciului pe care îl are, duminică, la Călărași! Dar și o analiză a eșecurilor din Cupa României pe care aceeași echipă de tradiție a fotbalul românesc le-a avut, de-a lungul ultimilor ani!
Atmosferă excepțională, pe stadion chiar dacă – atenție! – Nici măcar la acest meci stadionul NU s-a umplut! Revenim la aceeași întrebare- pentru cine joacă băieții ăștia? Pentru că suporterii, după cum se vede, abia dacă se strâng vreo 8000, și asta când vine Steaua, la Călărași, la o populație care putea atrage mult mai multă lume!
Dar și asta este o altă poveste, victoria de la Călărași este una senzațională și echipa din Călărași intră în istoria fotbalului românesc prin această eliminare a celor de la Steaua! Poreclită FCSB!
Nu mai vorbim despre numărul de cartonașe galbene uriaș al Marii campioane românești! Și dacă este să analizăm toate cele pe care le-am scris, de-a lungul timpului, eliminarea în aceeași seară și a celor de la Dinamo, dar și a celor de la Steaua arată nu neapărat creșterea echipelor mici, cât scăderea nivelului fotbalului românesc, în ceea ce NOI am numit ”Campionatul Mediocrilor”!
Asta nu înseamnă că momentul istoric de consemnat al echipei din Călărași nu trebuie remarcat așa cum a fost el –ISTORIC!…
Bravo Dan Alexa! Bravo băieți! Ați făcut istorie pentru Călărași!…

BOURCEANU: “NU AM DORMIT DELOC, AZI NOAPTE”!

Nici 70 de ore până la meciul cu Viitorul lui Hagi este prea puțin, dar asta este programarea! Nu suntem o echipă de vârf, dar nici nu luăm goluri! Suntem acolo, la mijloc și cred că asta este bine, acum!

DAN ALEXA – “AM VĂZUT VALURI, ÎN TRIBUNĂ, LA CĂLĂRAȘI”!

Sigur, este un moment istoric pentru orașul Călărași, chiar pentru județ! Echipa s-a mai calificat, odată, acum aproape 30 de ani, în Cupă, a jucat cu Poli Timișoara, dar mai este mult până departe! Am văzut oameni fericiți asta contează, acum!…

O Rezervă