Peluza – LA GIURGIU – FĂRĂ ISTORIE, DAR CU… ISTORII!

Meciul care s-a desfășurat la Giurgiu și care a mai ocolit, o dată echipa din Călărași de șansa de a ajunge în semifinalele Cupei României la fotbal s-a încheiat așa cum se anticipase de la bun început – cu victoria celor de la Astra! Nici un element surprinzător, dar cu foarte multe surprize!
În primul rând că dacă priveai tabela de marcaj aveai senzația că meciul s-a desfășurat la Călărași, echipa gazdă fiind Dunărea! Așa a și fost planificat numai că echipa de la Călărași nu are nocturnă, încă, motiv pentru care meciul s-a transferat la Giurgiu!
Altă “istorie” de reținut – meciul putea fi pierdut de echipa din Călărași încă dinainte de a se desfășura! Practic nici nu ar mai fi trebuit să se desfășoare deoarece conform regulamentului echipa din Călărași fiind gazdă ea trebuia să asigure și asistența medicală a meciului. Dar cum doctorul Adrian Motoatca a avut niște probleme personale, echipa din Călărași a plecat la Giurgiu fără medic! Astra trebuia să invoce regulamentul și meciul se încheia cu victoria celor de la Giurgiu! Cei din Giurgiu, însă, printr-o comportare exemplară au hotărât ca medicul lor – Mircea Miu să fie trecut ca medic al echipei din Călărași! Totul cu știința observatorului și arbitrului, astfel că meciul s-a desfășurat!
Meci fără niciun fel de istorie, teoretic, dar cu un element foarte important – jucătorii prezenți pe teren! Cei de la Dunărea fiind foarte mulți noi, tineri, astfel că am consemnat și prezența unui posibil vârf de atac de numai 16 ani care era să și dea un gol spectaculos!
Un gol frumos a dat în ultimele minute ale meciului, după o lovitură liberă controversată, dar bine executată tot de niște necunoscuți, pentru că mulți dintre titulari au fost păstrați pentru campionat! Finalul fiind incandescent, chiar cu speranțe pentru egalare, deși era evident că victoria celor din Giurgiu era măritată, chiar normală!

Mai e mult până departe, chiar dacă teoretic Cupa României este o competiție a surprizelor!