Peluza – LUI HAGI I-A IEȘIT, LA CĂLĂRAȘI!

Vă amintiți, cu siguranță, despre mesajul pe care marele jucător român și actualul antrenor al echipei Viitorul Constanța, Gheorghe Hagi l-a transmis înaintea meciului de Cupă pe care Dunărea l-a avut cu marea campioană Steaua București, chiar dacă astăzi poartă un alt nume. Hagi era sincer și spunea că dacă Dunărea va câștiga va fi foarte bine pentru că a muncit foarte mult pentru un rezultat pozitiv iar efortul respectiv o va obosi atât cât este necesar să piardă meciul viitor cu… Viitorul!
Desigur, aici putem să observăm un lucru pe care l-am comentat încă de la bun început, programările aberante în care o echipă care a jucat în Cupa României până la miezul nopții în noaptea de joi spre vineri este planificată să întâlnească fosta campioană a României duminică după-amiază, adică la nici 72 de ore după acel meci! Echipa lui Hagi fusese favorizată și a jucat mult mai eficient și mult mai atractiv, încă de marți! Dincolo de asta, însă să observăm și faptul că echipa lui Dan Alexa nu a mai cunoscut gustul victoriei de 6(șase) etape, într-un campionat în care punctele pierdute se regăsesc în clasament, un clasament în care te poți duce foarte repede ori foarte sus, ori foarte jos, pentru că valorile sunt apropiate, din păcate… Dar în jos!
Meciul de duminică după-amiază a fost, din acest punct de vedere, anost, mai ales în prima repriză, în cea de-a doua jucătorii lui Hagi dorind mai mult și arătând că pot! Ceea ce s-a și văzut, până la sfârșit, rezultatul fiind datorat și unei erori din apărarea Dunării când mingea prezentă la un fundaș fără niciun fel de probleme a fost aruncată, din greșeală, exact în bocancul celui care avea să inscrie și golul! Din acest punct de vedere se poate vorbi despre norocul celor de la Viitorul, în condițiile în care șansa își are rolul ei în orice meci de fotbal…
Pe de altă parte, însă, nu trebuie trecut peste realitate evidentă a acestei atitudini pe care proaspăt promovata echipă din Călărași o are, ea ținând de rezultatul care i se pare atractiv – egalitatea – iar dacă e să mai și înscrie, mai mult sau mai puțin din întâmplare, fericirea este foarte mare!
Și contextul a fost cel care a fost, pentru că Dunărea avea bucuria rezultatul excepțional pe care l-a avut cu Steaua, joi seara, crezând că poate repeta performanța, iar dacă ar fi și repetat-o devenea o echipă de interes în campionat! N-a fost să fie din motivele care țin de ceea ce considerăm că este, în egală măsură o abordare pozitivă, dar și negativă din partea antrenorului Dan Alexa! Cel care gândește exact la nivelul la care se găsește echipa pe care o conduce și care nici nu se umflă în pene, dar nici nu riscă niciodată pentru că știe cât de alunecoase sunt realitățile fotbalului!
Dincolo de toate acestea, însă, trebuie remarcat că s-a mai jucat un meci pe nocturnă, chiar dacă el nu a fost programat pentru ora de maximă audiență când, totuși, era un derby adevărat programat, iar oamenii s-au simțit bine pentru că au fotbal de cel mai înalt nivel în orașul lor ! Lucru de remarcat și în interiorul căruia se pot întâmpla multe, cu mai multe sau mai puține rezultate pozitive!

Avancronica
URMEAZĂ MECIUL CU ECHIPA CEA MAI ÎN FORMĂ, ÎN ACEST MOMENT – CFR CLUJ!

Așa cum a fost și la începutul campionatului când proaspăt promovată se găsea în fața unor meciuri cu echipe foste campioane, ori chiar actuala, așa se întâmplă și acum când echipa din Călărași se va deplasa la Cluj, acolo unde întâlnește echipa aflată în cea mai bună formă, în acest moment, dintre toate echipele campionatului! Toată lumea este încântată de Conceisao , în condițiile în care, să nu uităm Dan Petrescu a retrogradat în China și poate unii s-ar fi gândit la reîntoarcerea sa! Nu este cazul, acum pentru că lucrurile evoluează foarte bine pentru echipa din Cluj Napoca – noi nu am uitat de acest nume al orașului pe care mulți îl vor dat uitării!
Va fi greu pentru echipa lui Dan Alexa dar nu imposibil în condițiile în care s-au mai văzut surprize, iar în cazul echipei proaspăt promovate și care se pregătește de un play-out destul de complicat!…

O Rezervă