Peluza – N-A FOST SĂ FIE!…

Doar cu un singur șut la poartă și ăsta în condițiile în care un idiot de portar a ieșit la jumătatea terenului, fără niciun rost, dându-ți șansa să dai gol în poarta goală, nu poti emite pretenții să rămâi în prima ligă a fotbalului românesc!
Ca să nu mai vorbim despre prima repriză – o catastrofă din punctul de vedere al fotbalului autentic! A fost una dintre cele mai anoste reprize care s-au văzut în fotbalul ultimilor ani, în condițiile în care pe teren se plictisise până și arbitru! Nu se întâmpla nimic, chiar nimic – nici un gol, nici un șut, nici măcar un fault mai ca lumea ! Lipsa de apetit pentru atac a celor două echipe a fost atât de molipsitoare încât, așa cum spuneam, galeriile nu se mai auzeau, portarii adormiseră în careul de 6 m, în fine – o rușine pentru fotbal!
Desigur, echipa din Voluntari își urmărea interesele pentru că un punct scos la Călărași însemna păstrarea diferenței față de concurenta directă în evitarea retrogradării! Desigur, repriza a doua a avut o altă istorie și părea că Dunărea se îndreaptă, în sfârșit, pe calea mult așteptată a relansării în clasament! Deoarece acum, să nu uităm se găsește pe penultima poziție, loc retrogradabil în mod direct! Speranțele au devenit și mai mari în momentul în care s-a înscris golul, profitându-se de eroarea impardonabilă a portarului celor din Voluntari care a ieșit numai el știe de ce la o distanță așa de mare de poartă, făcând posibil un gol din singurul șut pe poartă al echipei din Călărași! Rețineți – singurul șut!
Ca să nu mai vorbim despre ceea ce a urmat după gol – exact ceea ce nu trebuia să facă echipa care conducea în acel moment! Să se întoarcă în apărare, dându-le șansa celor care aveau nevoie de gol să încerce asta! Și când mai ai și o catastrofă de jucător care ia cartonașul roșu exact cu doar câteva minute înainte de sfârșitul meciului, rămânând în 10 oameni ăsta fiind și fundaș, ce vrei invitație mai mare pentru adversar ca să înscrie? Și-au înscris exact când se termina meciul!
Și Dunărea a rămas în borhotul retrogradării de unde sunt slabe șanse să mai scape… Asta în condițiile în care – Doamne ferește nu se va întâmpla sa piardă și la Chiajna!…

Avancronica: CE VA FI LA CHIAJNA…

Asta este situația, de unde speranțele de început erau foarte mari și echipa condusă de Dan Alexa părea că s-a adaptat fotbalului de la nivelul cel mai înalt al fotbalului românesc – oricum, modest la nivelul lipsei de valoare – a devenit un vis din ce în ce mai îndepărtat!
Geaba s-au schimbat jucătorii într-o veselie – din toată afacerea asta a avut de câștigat impresariatul – doar impresariatul! Echipa a pierdut multe puncte, mult prea multe, a ajuns în hora neagră din care nu făcuse parte până atunci, iar acum… Iar acum se află în fața sfârșitului acelui vis!
Desigur, speranța moare ultima și speranțe ar mai fi, într-un sistem de joc care încurajează luptele directe, asta fără a avea pretenții și de valoare!
Desigur, o surpriză la Chiajna ar fi binevenită, dar mai e mult până departe și departele e… tot mai aproape pentru Dunărea Călărași!


O REZERVĂ