Peluza – NE-A BĂTUT STEAUA! DAR NE-AM CALIFICAT ÎN CUPA ROMÂNIEI!…

Am jucat și cu Steaua (FCSB) și cu toate precedentele care nu au avantajat, chiar deloc, echipa de la Călărași-Rezultatul prost de pe terenul din Voluntari cu cei de la Botoșani, combinat cu rezultatul nu foarte fericit de la Cluj l-a făcut pe Gigi Becali, patronul echipei care o continua pe Steaua să pună mare presiune pentru meciul contra celor de la Călărași. Dacă ați uitat, vă reamintim:

CE FACE GIGI BECALI DACĂ PIERDE CU DUNĂREA CĂLĂRAŞI: “DESFIINŢEZ ECHIPA ŞI NU MAI IES DIN CURTE”

FCSB are un meci dificil la Voluntari în etapa 9 a Ligii 1 Betano şi vor juca împotriva celor de la Dunărea Călăraşi, formaţie aflată într-o formă foarte bună. Cu toate acestea, Gigi Becali crede că trupa sa este mare favorită împotriva formaţiei antrenate de Dan Alexa.
Becali spune că va face scandal dacă formaţia sa nu va câştiga cu cel puţin 3-0 „Dacă luăm meciul serios, batem 70-0, dacă nu îl luăm în serios, luăm bătaie 1-0. Hai 7, fără zero. Dacă pe Călăraşi îi batem de la 3 în jos, o să aibă mare scandal cu mine. Dacă batem cu 2-0, au scandal mare cu mine. Nu jignesc pe Călăraşi, dar asta e valoarea lor. Dacă ia bătaie, desfiinţez FCSB. Rămân la Pipera, nu mai ies din curte”, a spus Becali, la un post de televiziune.

ATÂT DE DISPERAȚI ERAU, ÎNCÂT AU MĂRIT PREȚUL LA BILETE!

Într-adevăr, meciul cu “amărâții” ăia de la Călărași a contat atât de mult încât el s-a desfășurat tot la Voluntari , din rațiuni financiare pentru că oricum nu ar fi venit prea multă lume pe Arena Națională, dar ca să nu fie nici suporterii călărășeni pe stadion au băgat 600 000 de lei vechi prețul biletului ceea ce i-a făcut pe mulți să nu se mai deplaseze până acolo, preferând să vadă meciul la televizor. De altfel, părerile despre opțiunea pentru alegerea terenului din Voluntari au fost mai multe:
Izgonită din Ghencea, FCSB începe să facă o tradiție din a sta departe și de Arena Națională. Roș-albaștrii joacă la Voluntari cu Dunărea Călărași, al doilea meci disputat pe arena „Anghel Iordănescu”, după cel de acum două etape cu FC Botoșani, 2-2. Ce l-a determinat pe Becali să recurgă la această măsură? Două motive:
1. În primul rând, gazonul de pe cel mai mare stadion al țării a fost jalnic în această vară, cauzându-i FCSB-ului reale probleme, în special la meciurile europene cu Hajduk Split, 2-1, și Rapid Viena, 1-1.  Suprafața de joc nu a fost încă înlocuită, în ciuda insistențelor finanțatorului stelist. 
2. O altă  cauză a „exilului” de la Voluntari o reprezintă costurile. Asistența în scădere de la meciurile pe Arena Națională nu mai justifica suma cerută de Primărie pentru închirierea stadionului, aproximativ 30.000 de euro per joc.
La Voluntari, Becali are o înțelegere mult mai avantajoasă cu finul Pandele, primarul localității.
Roș-albaștrii nu au umplut nici arena de 4.500 de locuri din Ilfov. Cu Botoșani au fost doar 1.500 de spectatori, iar asistența de la meciul de azi cu Dunărea Călărași e una similară.
Desigur, de aici au început poveștile:

ÎN PRIMA REPRIZĂ S-A REMARCAT ARBITRUL!

Desigur, nu o să ne apucăm acum să zicem că Dunărea a fost cea mai tare din parcare pentru că nici nu a fost! Dar nici nu putem trece peste ocazia absolută ireală a lui Mediop cel care, până la urmă, a ratat cat nici în Senegal nu i se putea permite!
Apărare a fost destul de vraiște, în această primă repriză, astfel că primul gol nu este de comentat. În schimb, penalty-ul din finalul primei reprize care ar fi dus la cel de-al doilea gol este de comentat nu neapărat dacă a fost sau nu. Ci pentru că o asemenea situație s-a repetat și în repriza a doua când, din păcate, arbitrul n-a mai fost atât de atent!

REPRIZA A DOUA – CU DE TOATE!

Repriza a doua, din păcate a fost chiar cu de toate! Adică Dan Alexa a realizat, la pauză că echipa nu a făcut mare lucru în prima repriză așa că a forțat atacul care s-a și văzut, pas cu pas, vorba ăluia din Hermannstadt! Același Mediop cu aceleași date care te scoteau din răbdări, dar și atitudinea celor din Călărași după Sistemul – “ai n-ai mingea, dai la poartă”! La rândul lor, cei de la Steaua au fost destul de înverșunați, astfel că, de mai multe ori au stricat și rotativă publicitară a stadionului! Desigur, și terenul era destul de îngust
S-a terminat 2-0 rezultat pentru care Becali a anunțat că va fi mare scandal cu el însuși! Ceea ce nu s-a mai întâmplat, latifundiarul fi mulțumit de rezultat! Pe noi ne interesează mai puțin, n-am ieșit rău dar se putea și mai bine!

Cronica la…Cupă!
AVEM RESURSE SĂ FACEM FAȚĂ?…

Aceasta era întrebarea pe care o puneam înaintea meciului cu echipa din Slatina, meci de Cupa României la capătul căruia Dunărea a reușit să se califice mai departe prin golurile înscrise în minutele 7-V.Alexandru și 29 – Dobrosavlevici. A fost, dacă vreți, rețeta pe care a aplicat-o Alexa, până acum – gol cat se poate de repede, după care o apărare cat mai puțin penetrabila și victoria nu poate să te ocolească! Mergem mai departe, așadar, în această zonă în care au intrat în joc și echipele din Liga I , dar întrebarea pe care o puneam, rămâne – are Dunărea Călărași puterea de a face față celor două competiții, în același timp și în egală măsură? Este o întrebare, nu un îndemn la noncombat pentru că, până la urmă, ei joacă!…

Avancronica!
ATENȚIE, CONCORDIA STĂ PROST, DAR NU MULT MAI PROST DECÂT DUNĂREA!

Meciul ăla care se va desfășura luni, la finalul etapei, meci la care se vor duce ,probabil , mai puțini spectatori decât dacă se juca sâmbătă , meciul acesta nu este unul foarte ușor, chiar dacă unii fac confuzia Concordia și Voluntari , echipele care sunt din marginea Bucureștiului, la propriu cat și la figurat! Nu este atât de simplu, diferența dintre cei de la Chiajna și echipa din Călărași fiind doar de doua puncte , printr-o victorie surprinzătoare aceștia putându-se duce deasupra Dunării! Nisipurile sunt mișcătoare, atenția trebuie să fie mare chiar dacă, repetăm, Dunărea a jucat bine în fața celei mai puternice echipe a momentului, Steaua lui Becali poreclită FCSB !

O rezervă