Peluza – PÂNĂ LA URMĂ NU A FOST CONCORDIE, CI… RĂZBOI !…

 

Cu antrenorul suspendat și trimis în tribune, cu portarul cel mai bun aflat pe lista accidentaților de mai multă vreme, cu neșansa de a întâlni mai fiecare echipă exact în momentele în care aceasta își revine, Dunărea Călărași a ajuns și la derby-ul amărâtelor, disperatelor din fața retrogradării!
Iar meciurile pe care echipa de pe malul Borcei le- a avut în matineu, prilej de aducere aminte a orelor din dimineața zilelor marilor meciuri de C, pentru că retrogradatele contează mai puțin, a avut, poate pentru prima oară acea prestație mult așteptată!
Chiar și într-o discuție cu antrenorul Dan Alexa i-am atras atenția că apetitul ofensiv al echipei lipsește chiar când el ar fi extrem de necesar, răspunsul antrenorului călărășean fiind unul extrem de corect – “acesta este nivelul valoric al momentului”! Iată că prin schimbările pe care le-a făcut peste iarnă, prin achizițiile avute, dar și prin disperarea pe care ți-o dă faptul că ești condus pe teren propriu și din penalty, toate la un loc au atras acel moment în care Dunărea a demonstrat că știe să atace!

Mai mult decât atât și să înscrie, chiar în ultimele secunde! Ceea ce ne-a plăcut, mereu, la alții, dar nu prea am văzut la Călărași ! Desigur aici trebuie remarcată prezența în poartă al lui Calancea – cu toate erorile pe care le-a făcut în acest meci – el reușind măcar parțial să susțină poarta echipei în absența lui Straton, atât de important, după cum se vede, aproape în fiecare meci!Un meci egal nu ne era folositor pentru că se păstra distanța de doar un punct între cele două candidate la retrogradare, ceea ce nu ar fi fost bine în orice condiții! Mai ales în acelea în care Dunărea mai are meciuri cu echipe grele, aflate în căutarea punctelor pentru promovarea la nivelul cel mai înalt și care pentru asta vor depune tot efortul să-i bată pe cei din Călărași! Cele mai importante sunt, până la urmă, aceste derby-uri ale retrogradării pentru că în meciurile directe poți demonstra ceea ce ai de făcut!…

Avancronica
ȘI IAR NE ÎNTÂLNIM CU ECHIPĂ ÎN REVENIRE DE FORMĂ!…

Am mai spus acest lucru, de-a lungul timpului, iar realitatea a confirmat, mai de fiecare dată – este un ghinion pe care-l poartă echipa din Călărași, poate unii jucători, poate antrenorul, poate oamenii din Călărași, cine știe, cert este că echipa Dunărea întâlnește, rând pe rând în campionat exact acele echipe care după o perioadă mai proastă încep să-și revină! Nu mai dăm exemple, ele au fost suficiente de-a lungul acestui campionat, acum vine rândul echipei din Voluntari. Cu o vizibilă revenire de formă care, nu-i așa, aspiră și ea la evitarea retrogradării!
Deci, din nou un adevarat derby al suferinței, un meci care se desfășoară undeva mai spre ora de văzut meciuri, nu la prânz cum a fost acela de la prânzul Concordiei! Un meci care va creea, vizibil, probleme echipei lui Dan Alexa, suspendat și la acel meci, deci prezent undeva în tribune, dând indicații prin telefon ! Asta când situația nu-l enervează vizibil și atunci strigă, la fel ca un frenetic suporter, de acolo, din tribună!
Echipa poate, evident, dar îi trebuie mult curaj, ambiție, de perseverență nu vorbim noi pentru că trebuie să vorbească partea financiară, atât de importantă dacă stăm să ne gândim la ce înseamnă fotbalul actual!…

O REZERVĂ