PENSIONAREA DOCTORULUI MIRON- SUBIECT DE SCANDAL ÎNTRE MEDICO-LEGAL ŞI CONSILIUL JUDEŢEAN!

IAR AM AVUT DREPTATE! PENSIONAREA CONDUCERII S.M.L. CĂLĂRAŞI- O PROBLEMĂ REALĂ!
articol vechiAtunci când am abordat subiectul pensionării doctorului Miron şi al al doctorului Enea, de la conducerea S.M.L. Călăraşi, probabil unii s-au uitat nedumeriţi. Am spus-o de atunci, nu avem ţintă pe nimeni, doar că subiectul este mult mai complicat decât pare, la prima vedere. Motiv pentru care am abordat subiectul prezentând toate unghiurile de abordare:

UN MEMORIU CARE CONFIRMĂ TOTUL! ŞI ARUNCĂ TOTUL… ÎN AER!
Iată memoriul pe care l-am primit la sediul redacţiei, după tipărirea ediţiei printate:

SERVICIUL DE MEDICINĂ LEGALĂ
JUDEŢUL CĂLĂRAŞI
Nr.1799/A8/111 din 19.05.2017

MEMORIU
Subsemnaţii, dr. Miron Alexandru – medic primar legist, sef S.M.L. Călăraşi şi dr. Enea Lucian – medic specialist legist în cadrul S.M.L. Călăraşi vă aducem la cunoştinţă următoarele:
– suntem singurii medici legişti încadraţi ai Serviciului Judeţean de Medicină Legală Călăraşi;
– având în vedere vârsta pe care ambii doctori o avem, la data de 18.05.2016 prin adresa nr.l653/R/76 am solicitat Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi transformarea postului de biolog într-unul de medic specialist medicină legală. Solicitării mele i s-a dat curs şi, la adresa nr.A8/10255/2016 emisa de I.N.M.L. Bucureşti (în care ni se cerea să comunicăm dacă există posibilitatea scoaterii la concurs a unui post de medic legist) am răspuns la 27.10.2016 (prin adresa nr.3996/A8/113) că s-au făcut toate demersurile necesare scoaterii la concurs a unui post. Anexăm copiile adreselor menţionate.
– postul a fost publicat în numărul din 15 martie 2017 – Viaţa Medicală
– pentru acest post s-au înscris 2 candidaţi; totodată s-a constituit comisia de examinare (din care, la propunerea Colegiului Medicilor Judeţul Călăraşi, face parte şi dr. Miron Alexandru – singurul medic primar legist în judeţ).
– concursul urmează să aibă loc la datele de 6-7 iunie 2017.
– la data de 27 aprilie 2017 dr. Enea Lucian a împlinit vârsta de 65 ani. Postul său a fost scos la concurs fiind publicat în numărul din 28 aprilie 2017- Viaţa Medicală. Pentru acest post s-au înscris 2 candidaţi. În comisia de examinare propusă de Dl. Prof. Dr. Cristian Curca – directorul I.N.M.L. Bucureşti este inclus dr. Miron Alexandru. În zilele următoare se vor definitiva datele de desfăşurare a acestui al 2-lea concurs în urma căruia postul dlui dr. Enea Lucian va fi ocupat. Consecutiv unei solicitări scrise, dr. Enea Lucian a primit aviz de prelungire a activităţii până la data de 2 iunie 2017.
– la data de 30 mai 2017 dr. Miron Alexandru va împlini vârsta de 65 ani. În acelaşi număr din Viaţa Medicală din 28 aprilie 2017 postul său a fost scos la concurs. La terminarea perioadei de înscriere nu s-a prezentat nici un candidat.
– în situaţia de mai sus, atât dr. Miron Alexandru cât şi dr. Enea Lucian au înaintat solicitări scrise de prelungire a activităţii (adresele nr.1714/R/63 şi 1715/R/64 pe care la ataşăm).
– în ziua de 17 mai 2017 Dl. Prof. Dr. Cristian Curca – directorul I.NM.L. Bucureşti, seful reţelei de medicină legală din ţară s-a deplasat la Călăraşi. În prezenţa D-lui Xenofonte Purcărea – procuror sef Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, a purtat o discuţie cu dl. Vasile Iliuţă – preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, legata de oportunitatea prelungirii activităţii dr. Miron Alexandru şi dr. Enea Lucian, până la ocuparea prin concurs a posturilor pe care le deţin. Practic, s-a precizat că este singura variantă legală prin care Serviciul Judeţean de Medicină Legală Călăraşi să îşi poate continua activitatea. Orice încetare a activităţii unui serviciu judeţean de medicină legală are urmări grave şi imediate în bunul mers al justiţiei. Totodată Dl. Prof. Dr. Cristian Curca a precizat că sunt deja prevăzute 2 concursuri în urma cărora vor fi angajaţi: medici legişti tineri.
– în pofida discuţiei purtata la 17 mai 2017, Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi a emis la 18 mai 2017 adresele nr.8363 şi 8364 prin care se comunică faptul că nu a fost aprobată de către conducerea executivă a Consiliului Judeţean Călăraşi continuarea activităţii dr. Miron Alexandru şi dr. Enea Lucian. Anexând copiile acestor adrese. Considerăm răspunsul primit drept un abuz şi o discriminare pe criterii de vârstă. Ataşăm prev.Art.391-al.5 din Legea 95/2006.
Drept urmare, după data de 2 iunie 2017 Serviciul Judeţean de Medicină Legală Călăraşi riscă să îşi înceteze activitatea, prin lipsa unui medic legist.
Vă rugăm să dispuneţi.
SEF SERVICIU, DR.MIRON ALEXANDRU, MEDIC PRIMAR LEGIST
MEDIC SPECIALIST LEGIST, DR.ENEA LUCIAN

AŞADAR- IAR AM AVUT DREPTATE!
Domnilor doctori, ia lăsaţi-i p’ăştia să rămână cu Medico-Legalul închis!…
Într-adevăr, impresionant interesul medicilor conducători care nu vor să plece la pensie, îngrijoraţi că se blochează activitatea SML Călăraşi! Şi totuşi… domnilor doctori, ia lăsaţi-i p-ăştia, să vedem, ce vor face, fără dumneavoastră?!… Deşi cineva ne-a sugerat cu formula: „Dar dacă îi calcă, doamne fereşte, tramvaiul, atunci ce ne facem?! Rămânem fără Medico-Legal?!” Noi chiar vrem să vedem dacă există soluţii şi fără doctorul Enea! Şi fără doctorul Miron! Să auzim de bine…

MAI RĂMÂNE O ÎNTREBARE- CUM A AJUNS PLICUL ÎN REDACŢIE, CÂND UŞA NOASTRĂ ERA ÎNCHISĂ?!…
Vă vine sau nu să credeţi, dar plicul cu această notificare l-am găsit în redacţie, atunci când am… deschis sediul redacţiei! Din încercările noastre, nu am reuşit să-l strecurăm, pe la uşă, cu atât mai mult cu cât o asemenea mişcare ar fi putut declanşa alarma! Până la urmă, nici nu mai contează- să vedem ce se va întâmpla, până la capăt!

După finalizarea ediţiei din 23 mai 2017, am primit la adresa redacţiei un drept la replică ce va fi publicat în ediţia din 24 mai 2017.