PENTRU CA AM FOST CRESCUTĂ ȘI EDUCATĂ CU SIMȚUL MĂSURII

Imaginea alăturată îl înfățișează pe tatăl meu prof. dr. Sorin Danciu în momentul în care publicația “Jurnalul de Călărași” își anunța independența, moment în care fondatorul acesteia, cu harul și energia sa și-a asumat călăuzirea acestui drum.

De ce asumat…?!

Datorită capacităților sale, deseori comparate cu o enciclopedie umană, care erau extrem de apreciate de cei din jurul său el își cunoștea pe deplin potențialul.
Omul care în copilărie citea o carte pe zi uimind bibliotecara Bibliotecii Județene Calarasi, omul care avea mii de cărți citite și care se informa in mod continuu fiind însoțit și de harul cu care Providența l-a binecuvântat în această viață, CUVÂNTUL!
Prin cuvânt aducea bucurie, alinare iar acolo unde era cazul, conducea numele Călărașiului său mult iubit către cele mai mari orașe ale lumii obținând premii și aprecieri valoroase. Călăuzea pașii elevilor care pășeau către Centrul de Jurnalism pentru a-l avea ca dascăl pe prof. Danciu, păstra echidistanța totdeauna în paginile create de el chiar dacă se implica în scandaluri politice grele ținând ca adevărul să fie prezent și cei nevinovați sa nu fie suferinzi.
Multe, foarte multe sunt de adus aminte atunci când încerci sa faci o legătura între profesorul Sorin Danciu și cuvânt!
Cuvântul se poate spune că a fost răsplata grației divine în misiunea sa!
Eu am fost crescută și educată având în persoana sa totdeauna criticul cel mai de preț în parcursul evoluției mele ca om.
Am simțul măsurii și sunt un om asumat, rezultatul prezenței părinților mei și a implicării lor totodată.
Ceea ce “Jurnalul de Calarasi” a fost, cu editorialurile sale incendiare nu va mai fi niciodată odată cu plecarea sus la Ceruri a celui care i-a fost un tată, o călăuză.
De aceea doresc ca imaginea acestei publicații să rămână în amintirea cititorilor săi, impecabilă, așa cum a fost pe vremea când el coordona tot ce se publica.
“Jurnalul de Călărași” in memoriam Sorin Danciu, a făcut parte din misiune mea pe acest pământ.
Las energia și vibrația cu care a fost creată această publicație să ajungă la cel care a susținut-o și acum cu siguranță își va continua misiunea intr-o alta dimensiune.
La inceput “Jurnalul de Calarasi” a pornit de pe ultimul loc (alte publicații erau situate pe locul 1 pe piața, acolo unde prof. Sorin Danciu era redactor – șef), devenind “LIDERUL DE PIAȚĂ AL ZONEI” (cu tiraj comandat de Rodipet) și nu putea rămâne alături de cititorii sai drept un ziar de anunțuri și … cam atât!
“Jurnalul de Calarasi” continuă drumul într-o altă dimensiune acolo unde se întregește cu mentorul său!
Transmitem gândurile de mulțumire, gânduri de sănătate, liniște și pace tuturor cititorilor care au fost alături de noi în toată această perioadă, chiar și celor care nu ne-au iubit!