PERICOLUL DIN LUMEA VIRTUALĂ

*Două treimi din copiii români sunt hărțuiți pe Facebook

Rețeaua de socializare a devenit un adevărat pericol public. Elevul Vasilică Sgîrcitu a fost condamnat pentru că a în junghiat un tânăr după o dispută virtuală. 67 la sută dintre copiii din România sunt hărțuiți în mediul online. Poliția a cercetat peste 300 de persoane pentru pedofilie, în 2017, iar multe dintre fotografiile postate de părinți ajung în posesia infractorilor.
Un elev de 18 ani a fost condamnat de Tribunalul Brăila la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru tentativă de omor, după ce înjunghiat un tânăr, de 19 ani, în urma unei dispute pe Facebook. Cazul lui Vasilică Cătălin Sgîrcitu, din comuna Gropeni, județul Brăila aduce în actualitate un fenomen căruia i-au căzut victime sute de copii din țara noastră: pericolul din lumea virtuală.
În ultima perioadă de timp, specialiști din domeniul securității cibernetice, psihologi dar și polițiști au atras atenția că mulți adolescenţi sunt ameninţaţi online cu moartea, cel puţin odată pe an.
Totodată, 67 la sută dintre copiii din România care utilizează rețelele online sunt hărțuiți iar, mai grav, 80 la sută dintre victimele pedofililor sunt elevi din clase primare, adică până în 10 ani.