PERSPECTIVE PENTRU CĂLĂRAȘI ÎN RELAȚIA CU TURCIA!

VASILE ILIUȚĂ – „PARTEA TURCĂ DOREȘTE SĂ INVESTEASCĂ ÎN ZONA NOASTRĂ!”

Președintele Asociației Investitorilor Turci în România, Nazmi Dogan, însoțit de Mihaela Vas, secretarul general al acestei asociații, a fost primit, de către președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, pentru a iniția un prim contact de colaborare.
Vizita la Călărași s-a desfășurat la inițiativa lui Nelu Bălașa, președintele Consiliului Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, partea turcă dorind să investească în zona noastră, fiind interesată de oportunitatea creării unei zone libere unde întreprinzătorii să-și poată desfășura activitatea în diferite domenii.
Reprezentantul autorității județene a trasat, în cadrul discuțiilor, 3 linii de interes: dezvoltarea unui parc industrial, înființarea unui punct terminal la Dunăre și revenirea pe piață a producției agroalimentare.
Au participat la întâlnire și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași, Marian Drăgan, alături de directorul CCIA Călărași, Silvia Mândruțescu, parteneri în proiectul de colaborare.

DRAGOȘ COMAN – „ZONA NOASTRĂ ARE NEVOIE DE LOCURI DE MUNCĂ!”

Am avut deosebita plăcere să discut într-un cadru informal cu domnul Nazmi Dogan (Președintele Asociației Investitorilor Turci în România) despre posibilitatea reală de dezvoltare a unui parc industrial la Călărași. Avantajul investițiilor capitalului turc într-o țară membră a Uniunii Europene, scutită de taxele și procedurile exportului, este un fapt recunoscut de toată lumea iar crearea de locuri de muncă într-o zonă care are atâta nevoie, este deasemenea o realitate.
Concluzia a fost unanimă legată de avantajele poziționării Municipiului Călărași între București și Constanța la doar 100 de Km, pe malul Dunării și la doar 10 km de Bulgaria.
Premisele unei colaborări sunt clare iar faptic demararea unui astfel de parteneriat ține doar de voința tuturor autorităților implicate.