PESEDIŞTII- NEMULŢUMIŢI!

Consilierii judeţeni au aprobat din fondul de rezervă a Bugetului propriu al judeţului pe anul 2016 ajutoare pentru unităţile administrativ teritoriale aflate în situaţii de extremă dificultate. Primăriile au transmis către Consiliul Judeţean cereri pentru susţinerea cheltuielilor începerii anului şcolar, pentru reparaţii şi igienizare a şcolilor şi grădiniţelor.
Au primit bani 52 de localităţi. Municipiul Călăraşi a primit 1,1 miliarde lei vechi, municipiul Olteniţa- suma de 1 miliard, oraşele- câte 600 milioane lei vechi şi comunele- câte 500 milioane lei vechi fiecare.
Consilierii PSD a fost nemulţumiţi deoarece două localităţi PSD nu au primit sumele cerute. Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a explicat de ce nu au primit sumele cerute cele două localităţi:
„Consilierii PSD au fost nemulţumiţi din lipsa de a şti ce probleme au aceste localităţi! La momentul când echipa de la Consiliul Judeţean s-a deplasat către localităţile lor aceste localităţi au transmis adrese că nu au disponibilitatea să vedem ce probleme au! În şedinţa Consiliului Judeţean au fost distribuite sume după ce s-a identificat ce probleme au localităţile şi au primit bani după criteriul „Bani pentru începerea anului şcolar“! De aici au făcut excepţie cele două localităţi: Vâlcelele (dorea bani pentru acoperişul Bisericii din satul Floroaica) şi Jegălia (bani pentru acoperişul Bisericii din satul Gâldău, acoperiş care a ars în urma unui incendiu).
Comuna Ştefan cel Mare a cerut 33.000 pentru plata ratelor la un credit! Cererea către Consiliul Judeţean nu a fost făcută în termen! Pentru comuna Ileana nu s-a făcut o solicitare în termen, a fost făcut un amendament în plenul şedinţei de consilierul Sorinel Vrăjitoru.”
O altă nemulţumire a fost cea a primarului comunei Roseţi, Nicolae Râjnoveanu care şi-a exprimat indignarea şi nemulţumirea în plenul şedinţei, deoarece comuna Roseţi nu a primit bani aşa cum au primit celelalte localităţi: „Am crezut că se va schimba ceva! Dar nu s-a schimbat absolut nimic! Am crezut că vă ridicaţi măcar dumneavoastră, care aţi plecat din rândul nostru, al primarilor, la înălţimea care ar trebui să fiţi! Îmi pare rău, nici la înălţimea domnului Filipescu nu v-aţi ridicat! Nu cred că acesta este un motiv că nu am putut să vă primesc pe dumneavoastră, nu trebuie să uitaţi că sunteţi Consiliul Judeţului pentru toţi! Şi pentru PSD! Dumneavoastră trebuie să judecaţi imparţial!“
În replică, preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă a declarat:
„Discuţia a fost neplăcută cu primarul Râjnoveanu de la Roseţi! Aşa este caracterul dânsului- se comportă ca şi cum ar fi stăpân şi noi… subordonaţi! Este greşit! Noi suntem colegi în administraţie şi trebuie să ne respectăm! Comuna Roseţi are banii necesari în bugetul comunei, pentru că este o comună mare şi îşi poate suporta cheltuielile. Chiar voi cere, la Trezorerie, situaţia!“