PESTE 1300 DE PERSOANE LA MARŞUL PENTRU VIAŢĂ

Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Călăraşi, a organizat în ziua de sâmbătă, 25 martie 2017, „Marşul pentru Viaţă Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine”.
Acest eveniment s-a aflat la a VII-a ediţie naţională, iar tema din acest an „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine” a oferit posibilitatea schimbării mentalităţii oamenilor în privinţa necesităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină, a femeilor însărcinate şi a tuturor mamelor.
În cadrul acestui eveniment au fost reafirmate valorile familiei creştine tradiţionale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin naşterea de copii şi creşterea lor în credinţă sfântă şi iubire milostivă.
Marşul s-a desfăşurat pe traseul strada Nicolae Titulescu (intersecţia cu Liceul Agricol) strada Bucureşti până la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena Volna din Municipiul Călăraşi. La acest eveniment au participat peste 1000 de credincioşi, care într-un glas au mărturisit apărarea vieţii şi a familiei.
Apoi, după ce toţi participanţii au ajuns la Biserica Sfinţii Împăraţi, a avut loc oficierea unei slujbe de Te Deum, iar după aceasta, s-a dat citire mesajului Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, mesaj ce a evidenţiat că „ne aflăm aici, în faţa sfintelor locaşuri nu pentru a arunca cu piatra, nu pentru a judeca, lăsând această sarcină pe seama Bunului Dumnezeu (Matei 7,1), ci pentru a vesti lumii, celor care vor să asculte, că există alternative la mesajele celor care promovează conceptul de libertate cu orice preţ, fără responsabilităţi şi fără asumarea consecinţelor, a celor care promovează moartea, în locul bucuriei de a trăi şi de a se mântui prin naşterea de prunci (I Timotei 2, 15)”.
În continuare, copiii coordonaţi de doamna preoteasă Comănescu Niculina, au interpretat piesa de teatru „Inima Mamei”, apoi toţi copiii prezenţi la acest eveniment s-au simţit în mediul lor, participând la desene pe asfalt şi la diferite jocuri interactive.
Mesajul copiilor prin desenele realizate a fost că tatăl nu trăieşte pentru sine, ci pentru mamă şi copii, mama pentru tată şi copii, iar copiii sunt nedespărţiţi cu sufletul de părinţi.

mars viata 1

masr viata 2