POLIŢIA LOCALĂ- CHIAR NICIUN SEMN?!…

Patru poliţai controlau, aiurea, pieţarii! *Pe motiv că vând pe trotuar! *Deci aceştia aveau tarabele lor, iar acolo aveau numai marfă de prezentare! *Poliţaii- cică e dreptul lor să facă asta! *Ştie şeful lor, domnul Anghel? I-a trimis el, în piaţă, miercuri, la prânz?! *Un poliţai fuma şi arunca şi ţigarea pe jos! *Ghinionul lor că s-au întâlnit cu deputata Maria Dragomir la care pieţarii s-au dus, cu disperare, pentru a-i cere ajutorul! *Întrebaţi dacă au prezentat un raport cu tot ceea ce se întâmplă în piaţă, aceştia au dat în bâlbâială!… Cu siguranţă, primarul Drăgulin va face ordine şi în acest caz!

O întâmplare halucinantă ne-a fost relatată, miercuri, la prânz, de mai mulţi cetăţeni care au fost martorii unor secvenţe incredibile petrecute în Piaţa BIG din Călăraşi. Cea mai importantă piaţă a oraşului. Acolo unde patru poliţişti de la Poliţia Locală controlau, de zor! Ce căutau ei acolo? E o întrebare la care nimeni nu a putut răspunde, pentru că nu era o problemă de ordine, erau nişte probleme pe care numai ei le cunoşteau! Întâmplător, în zonă a apărut şi deputata de Călăraşi, Maria Dragomir, către care s-au îndreptat pieţarii, disperaţi! Solicitându-i ajutorul! Desigur, deputata nu se putea băga între ei, dar i-a întrebat pe respectivii ce căutau acolo?
Răspunsurile lor au fost halucinante- practic, nici ei nu ştiau de ce sunt acolo! Ba că, vezi Doamne, pieţarii aveau câte o cutie cu legume pusă în faţa tarabei şi asta considerau ei că este marfă pe trotuar(?!), ba că sunt nişte unii care au câte şapte puncte de desfacere şi nu plătesc impozite! Păi era treaba lor asta?!… În cel mai nefericit caz trebuiau să sesizeze, imediat, organele adevărate de control, de la cei de la Finanţe până la Garda Financiară! Ori şeful pieţei! Pentru că şeful pieţei nu era prezent acolo! Probabil că omul nu ştia că ăştia îşi fac de cap! Că îşi făceau de cap cu adevărat! Unul fuma, arogant, iar după ce a terminat de fumat a aruncat ţigara şi a strivit-o cu piciorul!
N-am reuşit să aflăm numele tuturor celor patru, dar doi se numeau Simion Marian şi Constantin Florin! Ştie şeful lor, Daniel Anghel, de aceste abuzuri? I-a trimis conducerea poliţiei locale prin piaţă să caute tarabe puse pe jos şi pieţari neautorizaţi, ori care n-ar fi plătit taxele?! Oraşul geme de probleme, se întâmplă atâtea pe străzi, iar ei se duc, în haită, în piaţă?!…
Desigur, va primi această informaţie şi primarul Drăgulin. Primar care, de altfel, a mai primit semnale că Poliţia Locală îşi cam face de cap, prin Călăraşi, într-o lipsă de autoritate care trebuie semnalată!
Aşadar, aşa-zişii poliţişti sunt tot… miliţieni!