POLIŢIST CĂLĂRĂȘEAN, BEAT- OPRIT CU FOCURI DE ARMĂ!

Subinspectorul de poliție de la Serviciul Rutier Călărași, Radu Bogdan Bogoslov, a făcut un scandal de pomină, după ce a fost oprit cu focuri de armă de oamenii legii de la Biroul Rutier Râmnicu Vâlcea.

OPRIT CU FOCURI DE ARMĂ!
Un ofiţer de poliţie din Călăraşi, care conducea un autoturism în municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost oprit cu focuri de armă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii trăgând 12 focuri de armă în aer şi spre autovehicul. Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat că evenimentul s-a petrecut la ora 1.30, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, când ofiţerul, în vârstă de 23 de ani, nu a oprit la semnalul colegilor săi vâlceni. El a fost urmărit, iar pentru oprirea sa s-a făcut uz de armă.

„Deşi a refuzat, i-a fost recoltată proba de sânge. A fost sancţionat contravenţional pentru neoprirea la semnalul poliţiştilor. Iar, în funcţie de rezultatul la sânge, se va stabili daca fapta este sau nu şi infracţiune“, a declarat, corespondentului purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.
Poliţiştii prezenţi la faţa locului susţin că acesta a avut un comportament deviant, i-a înjurat şi, mai mult decât atât, la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Vâlcea, acesta a lovit o asistentă cu piciorul în momentul în care aceasta încerca să-i recolteze probe de sânge.
Ofiţerul din Călăraşi consumase băuturi alcoolice şi a atras atenţia poliţiştilor vâlceni, după ce a fost surprins conducând autoturismul pe contrasens. Nu mai puţin de 12 focuri de armă au fost trase în aer şi spre maşina condusă de bărbatul în vârstă de 23 de ani pentru a-l opri. Ofiţerul a fost lăsat în libertate, fiindu-i reţinut permisul de conducere. Reprezentanții IPJ Vâlcea au declarat că rezultatele arată 1,75 grame de alcool la mia de mililitri de sânge.

TUPEU MAXIM: „ERAM ÎN SPATE, DUDĂ DE BEAT! ÎN PUŞCĂRIE VĂ BAG!”
„Nu am putut să opresc pentru că nu am fost eu la volan. Eram în spate, dudă de beat, exact cum sunt acum, dar mi-a mai trecut… M-ați încins, m-ați lovit la păr, mi-ați sucit mâinile la spate, v-am dat 4 doze de sânge și voi tot pe mine vreți să mă băgați… ce am făcut eu? (…)
Fumați din țigări și vă credeți șmecheri, dar n-am făcut școala împreună… Stai așa, că nu e chiar așa… Ți-am explicat că l-am luat pe acela să mă ducă acasă și tu mă iei pe mine și mă tăvălești. (…)”, le-a strigat polițistul beat celor care încercau să-l liniștească.
Bogdan Bogoslov susținea că nu a fost el la volan, ci prietenul lui. Atunci când i s-a spus că acesta a declarat că nu a fost la volan, s-a enervat și mai tare: ”Să vină el să dea declarație, tu ai dreptul să verifici și în cazul în care depune mărturie mincinoasă să faci dosar penal… și tu mă ții cu cătușele penale că mi s-au învinețit mâinile și mă ții pe mine pe vrăjeală…”
La intervenția polițiștilor, care i-au spus să se liniștească pentru a-i da cătușele jos, Bogoslov a refuzat: ”Nu, în pușcărie vă bag!”

ANCHETĂ INTERNĂ LA IPJ CĂLĂRAŞI
Contactată de „Jurnalul de Călăraşi“, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi, Florentina Dumitru, ne-a declarat: „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a început o anchetă internă. În funcţie de rezultatul de la Vâlcea, vor fi dispuse măsuri!“