POLIŢIŞTI ROMÂNI ŞI SPANIOLI- PERCHEZIŢII LA „PEŞTII“ DIN BUDEŞTI!

COOPERARE POLIŢIENEASCĂ INTERNAŢIONALĂ, PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI ORGANIZATE

La data de 24 august a.c., ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională emisă de autorităţile spaniole, a fost desfăşurată o operaţiune comună de către poliţiştii români şi de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei. Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de persoane. La percheziţii au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, precum şi 6 poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole, fiind puse în executare două mandate europene de arestare emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.

Din cercetări, a reieşit că membrii grupării infracţionale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe.
Concomitent, pe teritoriul Spaniei au fost puse în executare şi confirmate 8 mandate de arestare emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării.