POMPIERII DE LA ISU CĂLĂRAŞI- LA CAMPIONATUL REGIONAL, DIN CEHIA

Pompierii călărăşeni au fost invitaţi să participe la o competiţie a pompierilor din Cehia, la concursurile profesionale ale regiunii Ostrava, unde au obţinut performanţe deosebite
Lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi a fost invitat să participe la sfârşitul săptămânii precedente, în perioada 18-19 iunie a.c., la un campionat regional al pompierilor profesionişti din Cehia, competiţia desfăşurându-se în localitatea Ostrava.
Sportivii noştri, campioni en-titre şi cu şapte titluri câştigate la nivelul României de-a lungul anilor, au reprezentat ţara şi judeţul cu cinste la această competiţie de tradiţie a pompierilor profesionişti din Cehia, dovedind calităţi deosebite şi aptitudini profesionale de invidiat, prin performanţele rezultatelor cu care au finalizat probele de foc.

Concursul din Cehia s-a desfăşurat pe doua regiuni Ostrava şi Olomouc, lotul sportivilor călărăşeni clasându-se pe locul III în regiunea Ostrawa şi pe locul II pe regiunea Olomouc.
Organizatorii cehi au fost foarte impresionaţi de pompierii călărăşeni, de parcursul lor şi de rezultatele obţinute, declarând despre aceştia: „Sunteţi sportivi foarte buni, aveţi viteză, însă este vizibil că vă lipseşte experienţa din concursurile internaţionale. Suntem foarte încântaţi de ceea ce am văzut la dumneavoastră, uitându-ne la parcursul vostru în competiţie şi putem spune că nu am putut face mari diferenţe între dumneavoastră si echipele din Cehia, iar în unele cazuri aţi fost chiar mai buni si suntem foarte încântaţi. Aveţi nevoie de mai multă experienţă, iar experienţa se poate acumula numai participând la concursuri mari, competiţii internaţionale. La acest moment noi vrem sa mărim numărul de ţări participante la campionatul mondial, iar după părerea noastră, România este aptă pentru astfel de concursuri şi poate face o impresie foarte bună“
După rezultatele obţinute în Cehia, sportivii lotului I.S.U. Călăraşi au primit garanţii din partea organizatorilor că aceştia vor face diligenţele necesare pentru a-i putea invita la Campionatul Mondial al Spoturilor de Foc, cel mai mare concurs din lume, unde se întrec cele mai bune echipe de pompieri.