POȘTA VECHE VA FI GATA LA ZILELE ORAȘULUI!

•Se lucrează într-un ritm intens! •Iar modul în care va fi finalizată va fi unul extrem de original!

UN MONUMENT RESTAURAT!

Pentru orice conștiință reală redarea elementelor de istorie pentru comunitate reprezintă un obiectiv fundamental! Este ceea ce se întâmplă în toată lumea, inclusiv în România, mai ales în ultimii ani. La Călărași există numeroase clădiri declarate monument istoric – din păcate unele nu îndeplinesc toate criteriile pentru așa ceva – dar clădirile reprezentative au intrat în diferite etape de restaurare. Un exemplu este chiar clădirea Direcției pentru Cultură a județului Călărași – monumentul istoric Ana și Marinache Popescu – un exemplu de profesionalism în redarea identității unei clădiri construite în secolul al 19-lea!
La nivelul clădirilor aflate în stadiul de colaps a fost clădirea “Poșta Veche” pe care mai vechii conducătorii primărie au vrut s-o pună la pământ și să ridice, în locul ei un bloc de birouri!
Conducerea Direcției pentru Cultură s-a opus, s-a ajuns inclusiv la dosare penale finalul fiind că prin eforturile actualei conduceri a Primăriei Călărași s-a obținut finanțarea necesară iar acum lucrările sunt în plină desfășurare!
Mai ales că și vremea a fost generoasă, astfel că în acest moment asistăm la un amplu proces de lucrări care vor reda comunității acea clădire reprezentativă! Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin alături de directorul Direcției pentru Cultură, Sorin Danciu au efectuat o vizită în interiorul șantierului, constatând seriozitatea cu care se lucrează și, mai ales faptul că termenul pentru finalizarea lucrărilor este unul deosebit de generos –“Zilele Orașului” din septembrie 2019!
Despre viitorul acestei clădiri, ce va funcționa acolo, ce elemente reprezentative pentru Călărași vor putea fi prezentate în acest spațiu– desigur atunci când totul va fi gata!