Prea mulţi morţi – MAI AVEM NEVOIE DE UN CIMITIR!

Cum rata mortalităţii este în creştere în toată ţara, dar şi la Călăraşi, municipiul ar mai avea nevoie de încă un cimitir. Acest subiect a fost dezbătut în şedinţa Consiliului Local, consilierul PSD Marius Dulce a făcut o interpelare în acest sens.
,,Este un pic macabru să zic, dar chiar avem nevoie de cimitir. Ştiţi foarte bine că în ultimul timp se spune că de 2-3 ani nu mai avem locuri, s-au găsit soluţii dar totuşi nu sunt viabile pentru că o să ocupăm şi aleile dacă nu ne grăbim cu acel cimitir. Mai ales că l-am îngrădit, mai ales că-l avem şi nu cred că n-aţi putea investi acolo un minim necesar ca să facem aleile şi după aceea să devină funcţional.”
În replică, edilul oraşului, Daniel Drăgulin, a răspuns: ,,Referitor la cimitir, domnul arhitect şef, Laurenţiu Samoilă, este însărcinat să rezolve problema privind urbanizarea şi arhitectura acestui cimitir. Trebuie să începem cu nişte alei corecte, să arătăm că nu mai trebuiesc garduri, tot felul de construcţii, ca din momentul în care începem să repartizăm să nu se mai apuce să facă tot felul de monumente.”
Fostul primar al municipiului, Nicolae Dragu, a adăugat: ,,Până punem cimitirul în funcţiune cer executivului să întrunească o comisie. Avem sute de morminte care sunt părăsite de zeci de ani şi nu plătesc. De ce să nu recuperăm aceste gropi? Investim şi acolo, este necesar! Dar până facem noul cimitir, eu zic că într-o lună de zile putem rezolva. Trebuie o comisie. Este păcat să nu valorificăm. La fel, vă rog să facem racordul la cimitirul central!”
În urma acestor dezbateri, executivul Primăriei vor analiza şi rezolva aceste probleme în ceea ce priveşte cimitirele existente, dar şi urgentarea lucrărilor la noul cimitir.