PRECIZĂRI PENTRU… PROȘTI! ȘI… TICĂLOȘI! CINE A BĂGAT „MEDIA STAR“ ÎN FALIMENT? STATUL ROMÂN!

DESIGUR, E ORDIN DE ZI PE UNITATE!…
I-AM DERANJAT, RĂU DE TOT!

Avem… DOVADA! Vorba lu’ „tovarăşa”! Ni s-a atras atenţia, de mai multe ori, că deranjăm forurile ascunse, serviciile de care se vorbeşte, atât de mult, în ultima vreme, într-o ţară care a devenit dominată, de tot felul de nenorociţi, pe care nu-i vede nimeni, de care nu ştie nimeni dar care dictează ce se întâmplă în ţara asta! Am avut curajul de a scrie, cum l-am avut, dintotdeauna! Iar în aceste zile am avut revelaţia momentelor în care ni s-au infiltrat agenţi acoperiţi- ne-am săturat de „ofiţeri”, ca de mere acre! Ne-am obişnuit cu ei, ei- se pare că nu ne mai înghit! De la maşinile care staţionează, luni în şir, în faţa instituţiilor în care ne ducem activitatea, până la atacurile de neconceput- şi de neînţeles, la care, în ultima vreme am fost supuşi! Ziarul, în primul rând şi proprietarul instituţiei de presă- pe de altă parte (sau în primul rând!). Totuşi, lucrurile devin evidente- dintr-o dată, ce să vezi, am devenit ţinta tuturor! De la cheful aşa-zişilor ziarişti (de fapt „ziarici”- „aurolacii presei”) unde unii termopanişti se lăudau că să vezi ce-o să ne facă nouă, până la informaţii pe care le-am primit (surse serioase) cum că ni s-a pus gând rău! Am zâmbit, n-am dat cu parul, am urmărit să vedem ce se întâmplă! Și primul semnal a venit când, să vezi, Doamne- ce-a descoperit mahalaua presei!

BEŢIA PLAGIATULUI INVENTAT!
„Doftore“ să-i spui lu’ ăla care te tratează la… dezalcoolizare!

Am primit mai multe semnale, din partea unor prieteni şi cititori, că în nu ştiu ce foaie care nici nu mai apare, un neica nimeni cunoscut drept „beţivul care pute“ ar fi făcut nişte afirmaţii extrem de grave, în legătură cu nu ştiu ce aşa-zis plagiat(!) despre care directorul Direcţiei pentru Cultură, prof.dr.Sorin Danciu, ar fi ştiut! Şi n-ar fi făcut nimic! Neştiind despre ce e vorba, dar dorind să aducem precizări corecte, ne-am adresat profesorului Danciu, întrebându-l în legătură cu aceste elemente. Desigur, nu ştia nimic (nu citeşte pestilenţiala foaie) dar după ce i-am dat noi informaţiile necesare, ne-a precizat, extrem de clar: -Este o eroare! Nu ştiu dacă din neştiinţă, ori din alte motive, că de ticăloşie nu-mi permit să vorbesc, aici! Cert este că este vorba despre două proiecte de concurs, susţinute la o distanţă, în timp, unul de celălalt! În al doilea rând, proiectele sunt citite, dar cel mai mult contează modul în care sunt susţinute ideile din proiectul respectiv. Nu ştiu cum şi-a făcut proiectul Alina Jipa, nu a fost treaba mea, dar din câte-mi aduc aminte (au trecut destui ani, de atunci!) erau diferenţe uriaşe între proiectul domnului Dinulescu şi cel al doamnei Jipa! Dacă la domnul Dinulescu auzeam de teatru de păpuşi, de exemplu şi NIMIC despre conservarea patrimoniului şi tradiţiilor (departament de sine stătător în instituţia respectivă, despre care dânsul nu adusese vorba, deloc, în proiect!), în cazul doamnei Jipa de exemplu, ştiu sigur că se vorbeau de proiecte europene şi, mai ales, de Fondul Cultural Judeţean! Lucruri care diferenţiau, total, abordările respective! Pe de altă parte, un proiect este un proiect, nu o teză de doctorat şi nici o cercetare ştiinţifică! În proiectul lui, un manager se poate inspira din proiectele altor manageri de succes, pentru a lua idei pe care să le aplice în instituţia respectivă! Ce plagiat? Care plagiat?!…
Aşadar, lucrurile sunt clare- este vorba de o exagerare! Pe de altă parte, însă, cum să-ţi permiţi tu, un neica nimeni, un coate-goale, celebrul „beţiv care pute“ de care fuge lumea la conferinţele de presă, pentru a nu avea probleme cu resuscitarea, să-i zici unui om care şi-a dat doctoratul în Franţa(!) tocmai ca o formă de protest pentru ce se întâmpla cu doctoratele în România, un om care şi-a făcut şcoala la vremea lui, toate studiile, masterat- internaţional, un om care a scris mai multe cărţi decât ai citit tu (alea din liceu, că, după aia…) băi, bagabondule să-i zici, în derâdere- „doftore“?! „Doftore“ să-i zici lu’ ăla care te tratează la dezalcoolizare, nătărăule! Că d-aia s-a ales praful şi de presă, în ţara asta, din cauza unor derbedei, nătărăi, golani, beţivi care populează aşa-zisa presă, din România! Inclusiv, din Călăraşi! Hahalere d-alea care publică în ziarul de Mărţişor, felicitări de la Crăciun!…
P.S. Cât despre cel care ţi-a suge-rat acest subiect, derbedeul adevărat care este vinovat pentru nenorocirile din Centrul Cultural- va veni şi rândul lui! Cât de curând!
Tic tac!… Tic tac!…

DINTR-O DATĂ, S-A PRODUS- MAREA DEZVĂLUIRE! CICĂ „MEDIA STAR“- E ÎN FALIMENT!
Păi în declaraţia de avere, a profesorului Sorin Danciu, acest lucru a fost anunţat, cu ani de zile în urmă! Crezând că trăieşte într-o economie, cu adevărat, de piaţă, Sorin Danciu a înfiinţat, în anii buni ai presei, mai multe societăţi comerciale- de unde să ştie că se pregătea războiul împotriva presei! De altfel, de când a început criza presei, în România, inclusiv la Călăraşi, „Jurnalul de Călăraşi“ a prezentat această situaţie- ca un exemplu! Cum a fost băgată presa, în faliment! Dincolo de asta, însă, să vezi beleaua şi interesele care se leagă- în realitate, despre ce-a fost vorba?

CINE A BĂGAT „MEDIA STAR“, ÎN FALIMENT? STATUL ROMÂN!
Am mai spusu această poveste, de-a lungul timpului, nu am intrat în amănunte pentru că am considerat că nu trebuie să ne plângem, în faţa cititorilor, pentru problemele noastre! Firma „Media Star“ a fost, dintotdeauna, o firmă profitabilă, beneficiara unor acţiuni pozitive. S-a investit foarte mult, s-a dezvoltat foarte mult, practic a dus în spate tot ceea ce a însemnat activitatea trustului de presă, la un moment dat. Ce s-a întâmplat, dintr-o dată? Păi de aici vine ticăloşia (nenorociţilor care profitaţi şi nu spuneţi realitatea, până la capăt!)- „Media Star“ avea de încasat de la Rodipet (privatizat, către celebrul arab Hassan Awdi, pe vremea lui Adrian Năstase) bani după bani… facturile s-au plătit, din ce în ce mai greu, dar ele erau emise şi, la un moment dat- facturile nu au mai fost plătite, deloc! S-au acumulat, astfel, TVA-uri (neîncasate, niciodată!) de peste 1 miliard de lei! Miliard care (aşa-i statul românesc!) îşi dublează valoarea, prin tot felul de alte măriri de datorii, pentru că nu ţi-ai plătit la timp! Ce să plăteşti? Când Rodipet nu a plătit, timp de aproape 1 an de zile, nimic, către „Media Star“?! Cu toate acestea şi cu toată buna credinţă, „Media Star“ a crezut că va reuşi să depăşească momentul- neştiind de scenariul care se pregătea pentru DISTRUGEREA PRESEI ROMÂNEȘTI! Lucrurile au luat-o, evident, la vale, s-a declanşat fireasca acţiune (la care sunt supuse majoritatea instituţiilor de presă, din România, instituţii de presă, nătărăilor, care nu sunteţi decât pe persoană fizică!)- insolvenţa! Și au fost acţiuni, inclusiv plata unor datorii, pentru a se ieşi din insolvenţă! Lucrurile s-au agravat, datoriile s-au acumulat şi, la un moment dat, s-a declanşat falimentul! Atenţie- fără ca, niciodată, „Media Star“ să-şi recupereze miliardul ăla de la Rodipet! Pe care nicio instituţie de presă, din România, nu l-a primit înapoi! De altfel, toată această nenorocire a Rodipetului se pare că a fost planificată tocmai pentru DISTRUGEREA PRESEI ROMÂNEȘTI.

ȘI „MEDIA STAR“ CĂLĂRAŞI A FOST VICTIMA DEZASTRULUI RODIPET! CARE A DISTRUS MAJORITATEA FIRMELOR DE PRESĂ, DIN ROMÂNIA!

ȘI CINE VORBEŞTE? ĂLA CARE A BĂGAT ÎN FALIMENT ZIARUL… ZIARIŞTILOR?! PRIN… FURT! ȘI CARE A SCĂPAT DE PUŞCĂRIE PENTRU CĂ L-A IERTAT… PATRONUL? ĂLA VORBEŞTE?!…
Asta este nebunia, oameni buni, în ţara asta înnebunită, la rândul ei- ştiţi dumneavoastră cine este purtătorul de cuvânt al tuturor acestor aşa-zise dezvăluiri, „omul care se luptă pentru dreptate şi adevăr“? Un nenorocit care, împreună cu nevastă-sa (pe care a manipulat-o) la faimoasa publicaţie în care s-au strâns mulţi ziarişti din Călăraşi (unii de bună credinţă) au fost administratorii aşa-zisei publicaţii! Și au furat banii! Au băgat-o în faliment! Proprietarul de atunci (nu mai trăieşte, săracul, dar nouă ne-a povestit ce s-a întâmplat!) trebuia să-i bage în puşcărie, pe amândoi! Și pe el! Și pe nevastă-sa- fraiera aia fiind băgată în faţă, de nenorocitul ăsta de hoţ! Și derbedeul care a băgat în faliment publicaţia (şi a lăsat fără locuri de muncă o grămadă de ziarişti!) pentru furt, nenorocitul ăla vine şi dă lecţii, astăzi! Vă vine să credeţi aşa ceva?!

DESIGUR, EXECUTĂ ȘI EL UN ORDIN! BĂIEȚI, CE MAI URMEAZĂ?!…
Este clar- ne spun prietenii- suntem în RĂZBOI CU SECURITATEA! A dracului Securitate, ce-a mai rezistat ea! Desigur, cu servanţii ei, cu tot- astăzi, nu-i aşa- chiar oameni politici! Ce şi-or fi zis ei: „Ia căutaţi-l p-ăla, ce-i găsim, băi, frate?!“- probabil că a fost ordinul de zi pe unitate! Noi suntem cei care am fost- prieteni ai adevărului! Cât om mai rezista! Când nu va mai fi să mai fie, asta e- ne ducem, de-a berbeleacul- ca toată presa serioasă din România! Dar, în spatele nostru, rămâne ceva- peste un sfert de veac de publicaţie neîntreruptă, corectă, sub protecţia adevărului! Noi nu suntem sub protecţia… serviciilor!

TOATE INSTITUŢIILE MEDIA, DIN ROMÂNIA, AU PROBLEME FINANCIARE!
Instituţii media însemnând sedii de redacţie… angajaţi… cheltuieli cu tipar… cheltuieli aferente… investiţii… cum să înţelegi tu, toate astea, când tu ai sediul într-un… borset?!

CUM SĂ SPUI CĂ „JURNALUL“… JIGNEȘTE?!…
Se plâng unii că, vezi Doamne, prin limbajul mai dur, „Jurnalul de Călăraşi“ ar aduce jigniri! Vai, Doamne! Păi când spui- „beţivul care pute!”- nu faci altceva decât să constaţi că ai lângă tine un beţiv (l-a lăsat nevasta, cu tot cu copiii , pentru asta!- Cică e şi violent!), iar dacă te apropii la mai puţin de 1 metru, ţi se întoarce stomacul pe dos pentru că… pute! „Beţivul care pute”- nu este o jignire, doar o… constatare!

P.S.: -Vorba cuiva- oare cine le-a dat indicaţia să pornească această acţiune? Sunt mai mulţi… care- cu interesele lui! Unii cu banii… alţii cu… golanii! Noi nu ne războim cu ei, singurul nostru obiectiv este, în continuare- ADEVĂRUL! În rest- aşa să ne ajute Dumnezeu- fiecare după corectitudinea lui faţă de ţara asta! Pe care aţi băgat-o în… faliment!

P.S.1: Și nu-l mai băga, în toată această poveste, pe profesorul Sorin Danciu! De aproape 15 ani, el a renunţat la orice legătură de administrare cu societăţile sale comerciale!

P.S.2: Dacă tot ţi s-au dat cifre, blegule, cere-le şi p-alea actuale- societatea lui Sorin Danciu a plătit, din decembrie până acum- peste 200 de milioane de lei vechi, impozite şi taxe, la stat! Ai plătit, în viaţa ta, asemenea sume? Desigur, e o întrebare retorică, pentru că el n-a scris-o de mintea lui- a executat un ordin! Că din asta trăieşte! „Beţivul care pute“!

P.S.3: „Nelu Faliment” a ajuns la faliment pentru că a luat bani de la cămătari! Dosarul cu plăţile la negru a ajuns, la un moment dat, chiar la noi! A fugit din Călăraşi pentru că era ameninţat cu moartea, de… cămătari! Despre aia era vorba, nu despre belele care au dus la dezastrul real, organizat, al presei din România! Dar voi, aurolacii, de unde dracu să ştiţi de presa reală?!… Când, iată- DOVADA- se vede de unde sunteţi plătiţi!…

P.S.-De final: O precizare importantă: facem precizarea că toate aceste informaţii le-am făcut publice din respect pentru cititorii noştri, pentru corecta lor informare.
Altfel, este ultima oară când îi mai băgăm în seamă pe „aurolacii presei“! Nu avem nici timp, nici spaţiu disponibil pentru ei! Să se zbenguie în mocirla mediocrităţii lor!
Amin! Şi Doamne ajută!…