PRESA NAȚIONALĂ DESPRE DAN ALEXA – OMUL ANULUI 2018!

Chiar dacă unii fac referire la rezultatele mai slabe ale echipei de fotbal, din ultima perioadă, iar alții se referă la problemele din lotul echipei, ziarul nostru l-a premiat pe Dan Alexa pentru reușita istorică de a promova o echipă din Călărași în prima ligă a fotbalului românesc! Dar iată, presa națională reflectă acest titlu primit de Dan Alexa, la Călărași! Titlul oferit de Jurnalul de Călărași – de 20 de ani conferind această recunoaștere pentru o personalitate din partea zonei Călărași!

N-AU MAI CÂŞTIGAT ÎN LIGA 1 DIN SEPTEMBRIE, DAR NU-ŞI PIERD ÎNCREDEREA ÎN EL! DAN ALEXA, DESEMNAT OMUL ANULUI 2018 ÎN CĂLĂRAŞI

Dan Alexa are şi motive de bucurie, deşi Dunărea Călăraşi traversează o perioadă extrem de dificilă, iar ieri a înregistrat a cincea înfrângere consecutivă în Liga 1, scor 0-3 cu Sepsi. Tehnicianul de 39 de ani a fost desemnat „Omul Anului 2018” în Călăraşi pentru performanţa realizată în vară, când a ajutat clubul dunărean să promoveze în Liga 1. Prezentul nu e însă tocmai roz pentru Dan Alexa, care vine după o serie de 12 partide consecutive în Liga 1 fără victorie. Ultimul succes în campionat datează de la mijlocul lunii septembrie, când Dunărea trecea cu 3-2 de Botoşani. Trofeul a fost câştigat în 2015 de Ionel Ganea, care avea atunci tot rolul de antrenor principal al Dunării. (TelekomSport)

CUTREMUR LA DUNĂREA. DAN ALEXA DĂ AFARĂ JUMĂTATE DE ECHIPĂ DE LA CĂLĂRAŞI!

Dunărea Călăraşi a reuşit o promovare spectaculoasă în vară, după un campionat cu adevărat extraordinar reuşit sub comanda lui Dan Alexa, 39 de ani. Considerat principalul atu pentru urcarea în Liga 1, antrenorul echipei din Călăraşi a fost la un pas, în două rânduri, să plece, la Dinamo, respectiv la Astra. N-a făcut-o, iar acum se află într-o situaţie critică, mai ales după înfrângerea drastică suferită la Dunărea-Sepsi 0-3. Cu o victorie, 5 egaluri şi 7 înfrângeri în ultimele 13 runde, Dunărea a decis să dea afară 10 jucători şi să aducă alţii în pauza de iarnă. Deciziile de la echipă sunt luate, toate, de Dan Alexa. Chiar dacă Dunărea mai are de jucat în 2018 un meci, la Botoşani, joi, 17:30, în direct pe Digi Sport 1, lui Alexa i-a ajuns. Ultimele rezultate şi, mai ales, atitudinea unora dintre jucători l-au decis în privinţa celor 10 care vor pleca de la echipă, chiar dacă unii vor fi daţi doar împrumut.

CARE SUNT CEI 10 FOTBALIŞTI CARE PLEACĂ ACUM DE LA DUNĂREA CĂLĂRAŞI:

Cezar Lungu, Bogdan Şandru, Denis Ispas, Alin Babei, Baudoin Kanda, Aitor Monroy, Cristian Nicuşor Puşcaş, Ionuţ Tenea, Marian Drăghiceanu, Alexandru Dincă.
Ce rezultate a obţinut Dunărea Călăraşi din momentul în care s-a discutat despre plecarea lui Dan Alexa de la echipa al cărei creator este: etapa a 8-a Dunărea Călăraşi-FC Botoşani 3-2, etapa a 9-a FCSB-Dunărea Călăraşi 2-0, etapa a 10-a Concordia Chiajna-Dunărea Călăraşi 1-1, etapa a 11-a Dunărea Călăraşi-Voluntari 1-1, etapa a 12-a Dinamo-Dunărea Călăraşi 1-1, etapa a 13-a Dunărea Călăraşi-Gaz Metan 0-0, etapa a 14-a Dunărea Călăraşi-Viitorul 0-1, etapa a 15-aCFR-Dunărea Călăraşi 0-0, etapa a 16-aDunărea Călăraşi-Hermannstadt 0-1, etapa a 17-a U Craiova-Dunărea Călăraşi 1-0, etapa a 18-a Dunărea Călăraşi-Astra 1-2, etapa a 19-a Poli Iaşi-Dunărea Călăraşi 1-0, etapa a 20-a Dunărea Călăraşi -Sepsi 0-3.Hotărârea radicală a fost luată de Alexa chiar în ziua în care Călăraşiul l-a desemnat Omul Anului. (DigiSport)

DAN ALEXA, DESEMNAT OMUL ANULUI ÎN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI! ANTRENORUL VREA SĂ DEA AFARĂ 10 JUCĂTORI!

Antrenorul Dan Alexa a fost desemnat omul anului în judeţul Călăraşi, pentru munca depusă la Dunărea, deşi nou promovata nu a mai câştigat în Liga 1 Betano de o bună bucată de timp. În urma seriei de rezultate nefavorabile, tehnicianul în vârstă de 39 de ani este hotărât să se departă în această iarnă de nu mai puțin de 10 jucători.
Cei zece fotbaliști pe care Dan Alexa i-a pus pe lista de transferuri sunt Cezar Lungu, Bogdan Şandru, Denis Ispas, Alin Babei, Baudoin Kanda, Aitor Monroy, Cristian Nicuşor Puşcaş, Ionuţ Tenea, Marian Drăghiceanu și Alexandru Dincă, deși unii dintre ei vor fi doar împrumutați. Deși Dunărea a ajuns în zona nisipurilor mișcătoare, ocupând locul 12 în clasamentul din Liga 1 Betano care duce la baraj pentru menținerea în prima divizie, Dan Alexa a fost ales omul anului în județul Călărași. Distincția vine după ce tehnicianul a reușit în vară promovarea în premieră a formației pe prima scenă a fotbalului românesc. În această toamnă s-a vorbit insistent despre o plecare a lui Dan Alexa de la Dunărea. Tehnicianul s-a aflat pe lista celor de la Dinamo București și Astra Giurgiu, dar în cele din urmă a fost convins de autoritățile locale să rămână la Călărași și să încerce salvarea de la retrogradare. Dan Alexa a mai antrenat în carierta formațiile Poli Timișoara, Rapid București, ASA Târgu Mureș și Concordia Chiajna. Până la pauză de iarnă, Dunărea Călărași mai are de disputat un joc în deplasare, cu FC Botoșani, în etapa cu numărul 21 a Ligii 1 Betano. Partida se va disputa joi, 20 decembrie, de la ora 17:30, și va fi transmisă în format LIVE VIDEO de FANATIK. (Fanatik.ro)

NU AU MAI CÂȘTIGAT UN MECI DE 12 ETAPE, DAR ȘI-AU NUMIT ANTRENORUL ”OMUL ANULUI 2018”!

Omul care a reușit promovarea sezonul trecut cu Dunărea Călărași din Liga a 2-a în primul eșalon, Dan Alexa, a fost numit ”Omul Anului 2018”.
Dan Alexa, 39 ani, a promovat-o pe Dunărea Călărași sezonul trecut din Liga a 2-a după un sezon foarte bun. În Liga 1 în schimb, echipa a câștigat 3 meciuri în 20 de etape, iar ultima victorie a fost pe 15 septembrie, 3-2 cu Botoșani. Cea mai mare performanță realizată de echipă până acum rămâne eliminarea FCSB-ului din Cupa României cu scorul de 2-1.
”Se conferă titlul de Omul Anului 2018 lui Dan Alexa pentru performanța de a promova pentru prima oară în istoria sa, o echipă de fotbal din Călărași în Liga 1 a fotbalului românesc.” este mesajul afișat pe premiul acestuia.
(realitateasportivă.net)