PREȘEDINȚII SCOȘI DIN JOBEN!

Promiteam câteva vorbe despre cum sunt „aleși” niște unii să devină președinți. Să vedem cum sunt ei scoși din joben, ca iepurașii la circ.

STUDIU DE CAZ: EMMANUEL MACRON!

Unii zic că ar fi o „realizare” 100% a Băncii Edmond de Rothschild, din Franța. Rămâne ca dumneavoastră să analizați și să apreciați.

ȘI-A URCAT OMUL CHIAR PE SCAUNUL PREZIDENȚIAL!

  1. În Franța, Banca Rothschild a reușit, începând cu președintele Pompidou, să plaseze unul sau doi oameni ai bancii în anturajul președintelui republicii. Acum se zice că a atins apogeul. Și-a urcat omul chiar pe scaunul prezidențial. Cu alte cuvinte, Banca Rothschild ar conduce acum Franța, îi orientează finanțele, îndatorarea și economia. Apropo de îndatorare, zic finanțiștii deștepți că marii creditori internaționali nu vor subjugarea niciunei țări. Nu vor bătaie de cap. E suficient să le controleze/gestioneze datoriile, că astea aduc dobânzi nemuncite.

TREBUIE MUSAI SĂ EXISTE ȘI UN „NAȘ”!

2. Le parrain ( nașul).Trebuie musai să existe și un „naș”. E obligatoriu. El te recomandă. În cazul de față se numește Jacques Attali. Influent! Se află în sferele puterii încă de la venirea ca președinte a lui Mitterrand. Este atotcunoscător și i-a consiliat pe toți președinții francezi, de la Mitterrand până „a nos jours”. El n-a urcat în ierarhie în urma unor alegeri. N-a fost ales niciodată! El este ales de… Dumnezeu. Evident că de Dumnezeul lui! Nu am să insist asupra originii, să nu fiu acuzat că „joc” cartea evreiască.

I SE RECUNOSC „MERITELE”!

3. Candidatul Macron. Absolvent ENA (Școala Națională de Administrație) în 2004. Lucrează până în 2008 la Inspecția finanțelor publice când face marele salt, la Banca Rothschild. Aici a fost uns director (2008-2009), apoi manager (2010-2011) și partener în conducere (2011-2012). I se recunosc „meritele” sale în a convinge și, mai ales, în a manipula.

„ESTE UN MINCINOS ȘI UN MANIPULATOR DE GENIU”!

4. Cunoscând faptul că președintele Hollande ura la modul evident domeniul finanțelor, Attali i-l propune pe Macron.Ce-l recomandă pentru o funcție la Elysee? Păi ne spune tot Attali „este un mincinos și un manipulator de geniu”. Este angajat imediat pe funcția de secretar general adjunct al președinției (2012-2014) și apoi ministru al economiei (2014-2016).

BANCA ÎL RECOMPENSEAZĂ!

5. Satisfăcută de parcursul „mânzului” ( în franceză „poulain”), banca îl recompensează. În 2011 îl face asociat și îi dă o (una) acțiune, din totalul de 98730 acțiuni. O cumpără cu 16 euro. Da, 16 euro. Ce înseamnă această acțiune? Păi în 2011 a luat de pe urma ei beneficii de 700.000€, iar în 2012 a luat 720.000€. La acestea s-a adăugat și salariul de 400000€/an ( în ultimii doi ani la bancă). Datele sunt reale, din declarația de venituri HATVP (Înalta autoritate pentru transparența vieții publice, echivalentul ANI, la noi). Putem calcula și ce beneficii a avut Banca Rothschild în anul 2011. E ușor: 98730 acțiuni* 700000 €/acțiune= 69,111 miliarde €. Rețineți! Beneficiu.

MACRON SE SACRIFICĂ PE ALTARUL FRANȚEI!

6. Macron se sacrifică pe altarul Franței. Pleacă la Elysee pe un salariu de 100000€/an ca secretar adjunct și apoi de 160000€/an ca ministru al economiei.
Colac peste pupăză, nu mai poate fi nici asociat al băncii și le dă înapoi acțiunea, tot cu 16€.
Mai rar așa om.

I-A INTRAT ÎN BUZUNAR UN MILION DE EURO!

7. În rezumat, între 2009 și 2013, Macron a încasat 3.100.000€, din care 2,9 milioane de la Rotschild. Culmea este că din suma totală primită de la Rotschild, i-a intrat în buzunar un milion de euro în timp ce era angajat la Elysee, deci la stat. Avea voie? N-avea voie dar ce mai contează când ești „alesul”.

UN ALT „SUCCES” AL JUSTIȚIEI INDEPENDENTE!

8. „Ingineriile” financiare ale lui Macron au făcut și obiectul unui „Studiu de patrimoniu” întocmit de HATVP, în aprilie 2015. Să vedem numai câteva din titlurile capitolelor din studiu:

  • declarații eronate și mincinoase;
  • subevaluare manifestă a veniturilor ( cu intenție);
  • omisiuni de conturi;
  • anomalii fiscale;
    -omisiunea unei creanțe etc.
    Din totalul celor 9 capitole, în două apare și Brigitte cu mici „omisiuni” în declarații. Om mai fi auzit chestia asta pe undeva? Unul care nu explică de unde, dar are iar ea o trage „pe dreapta”. Imediat după apariție, studiul a intrat într-o fază „confidențială” iar după alegerea lui Macron ca președinte, HATVP a încetat să pună întrebări și chiar a declarat că totul era normal în declarațiile lui Macron. Un alt „succes” al justiției independente! Acum, chiar că nu-i înțeleg și pe francezii ăștia! Cum se pot ridica împotriva unui președinte atât de onest și, mai ales, devotat intereselor poporului.

CEVA DE PUȚUL GÂNDIRII!

9. La Elysee, după o scurtă perioadă de liniște, a început să-si arate colții. Pardon, nemulțumirea. Voia mai mult. Și i s-a dat portofoliul de ministru al economiei și finanțelor. S-a mutat la Bercy (așa este coscut ministerul, după sediu). Abia ajuns acolo s-a „dezlănțuit”. Sediul ministerului a devenit locul în care a pus bazele noului partid. S-a dezis de socialiști și a înființat, în 2016, partidul „La Republique en Marche”, care a beneficiat de o dinamică surprinzătoare, de o mare operațiune de popularizare în toată Franța, bani de sedii, publicitate etc. La alegerile din 2017 au obținut majoritatea numai în Adunarea Națională (deputați), nu și la Senat. Marea majoritate a deputaților lor sunt tineri și, la fel că prin alte părți, proferează injurii în toate direcțiile.
Nu spune nimeni nimic de unde efortul ăsta financiar uriaș! Macron n-avea de unde fiindcă milioanele luate de la Rotschild le-a dat pe două case. Parol! Așa zice și ANI a lor. Partidul creat de Macron urmărește să unească stânga cu dreapta (cât de profund!) că să stea la mijloc. Ceva de puțul gândirii! De aceea se manifestă ca atare, împotriva sistemului perimat. Similitudini găsind și pe la noi, ne-am putea gândi că un partid neaoș mioritic că USB transformat în USR a reușit să-l orienteze pe Macron, cu LREM-ul lui? Sau o fi invers?
Mai normal ar fi să ne gândim că au fost zămislite în același laborator și au fost „scăpate” precum Ebola pe piață.
Deocamdată în două țări. O prinde mai bine la francofoni antisistemul? USR are, la rândul ei, o serie de iepurași ieșiți din joben. Nici la ei nu se cunosc sursele de finanțare, dar nu contează. Au chiar și o iepurică din Hexagon, una „Clitorida” Armand. O fi leat cu Emmanuel? O fi terminat ENA?

ÎNSĂ, PE LA NOI, LA ROMÂNIA, E ÎNCĂ CEAȚĂ ÎN PRIVINȚA IEPURELUI!

Încă se mestecă cu bagheta în juben după el. Stă ascuns în mânecă, până se face transferul. Poate că n-au găsit încă „un mincinos și manipulator de geniu”, precum Macron? Totuși se lucrează intens, sunt scremeri d’un partid, se împrăștie sondaje, preziceri ale babei Vanga, despre un băiețel de pe plaiuri sălăjene, purtător de nume get beget al locului, Julien.
Dacă vom mai trăi, vom vedea!