PRIMA EDIŢIE „LET’S SHARE & CARE!” A STRÂNS PESTE 2,6 TONE DE DONAŢII PROIECTUL VA SUSŢINE PENTRU ÎNCEPUT EDUCAŢIA A 450 DE COPII DIN COMUNITĂŢI DEFAVORIZATE DIN CĂLĂRAŞI, IALOMIŢA, DÂMBOVIŢA ŞI PRAHOVA

În prima etapă a iniţiativei „Let’s Share & Care!”, desfăşurată în perioada 27 martie 12 aprilie 2017, s-au strâns peste 2,6 tone de donaţii, printre care haine, încălţăminte, jucării, rechizite şi scaune de birou. 450 de copii din 4 judeţe se vor bucura de darurile care îi vor ajuta să-şi continue studiile. Comunităţile au fost selectate şi vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!” în acest demers.
42 de companii multinaţionale, 6 unităţi de învăţământ şi peste 11 donatori individuali au contribuit cu donaţii pentru centrul de minerit urban „Let’s Share & Care!”. În total s-au strâns 1.800 de kilograme de haine, 257 de kilograme încălţăminte, 403 kilograme de jucării şi 155 kg de rechizite. Pentru sortarea donaţiilor şi pregătirea pachetelor pentru copii, 26 de voluntari s-au implicat şi au reuşit să sorteze în 6 ore aproximativ o tonă de donaţii.
„Let’s Share & Care!” a fost primim extrem de bine încă de la lansare. Am fost plăcut surprinşi de numărul foarte mare de susţinători, atât din mediul corporate, cât şi persoane individuale, care şi-au dorit să ajute şi au participat cu donaţii. Există multe cereri să extindem proiectul şi în afara Bucureştiului şi luăm acest lucru în calcul la următoarele ediţii. Mulţumim tuturor pentru implicare!” a declarat Andrei Coşuleanu, Project Manager „Let`s Do It, Romania!”.
„Let’s Share & Care!” îşi propune să susţină printr-un mecanism sustenabil copiii din comunităţi sărace, cu o rată mare a abandonului şcolar, dar şi combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunităţi dezvoltate. Primele donaţii vor ajunge la copii şi familiile acestora la sfârşitul lunii mai.
„Prin această iniţiativă, reducem din efectele sărăciei în vieţile copiiilor cu care lucrăm şi îi susţinem să nu abandoneze şcoala. Ne dorim ca de la an la an să existe tot mai puţini copii care abandonează din cauză că nu au cu ce să se încalţe sau că le este foame. Prin astfel de parteneriate, susţinem performanţa în educaţie pe care Teach o propune şi suntem mai aproape de îndeplinirea viziunii: „Opţiuni de viaţă prin educaţie de calitate pentru fiecare copil din România”, a declarat Corina Puiu, CEO Teach for Romania.
O nouă ediţie a proiectului „Let’s Share & Care!” va avea loc în a doua jumătate a lunii iulie şi îşi propune să dubleze numărul companiilor şi voluntarilor implicaţi. Echipa „Let`s Do It, Romania!” îşi propune să extindă proiectul şi din alte judeţe, Suceava, Iaşi, Cluj şi Braşov fiind primele judeţe vizate. În anul 2017, „Let’s Share & Care!” îşi propune să sprijine cu haine, încălţăminte, rechizite, jucării ş.a. peste 2000 de beneficiari.