Priviți cum se face MANIPULAREA! ÎN TITLU ESTE… DEZASTRU! ÎN TEXT ESTE… INVERS!…

Nu este o lecție de jurnalism, doar un îndemn la atenție mărită! Pentru că s-a tot vorbit despre manipulare și despre cum multe publicații care au fost inventate de serviciile secrete și sunt folosite de acestea, în continuare pentru manipulare, vă dăm un exemplu concret! Nu are importanță numele publicației, dar dacă vom mai găsi multe asemenea situații vom insista și asupra sa! Deocamdată citiți, pur și simplu, titlul – îngrozitor, s-o recunoaștem!

COMISIA DE PROGNOZĂ CONFIRMĂ DEZASTRUL ECONOMIC: CREȘTEREA VA FI DE 4,5%, NU DE 5,5%

Economia României va crește în acest an cu 4,5%, arată proiecția de toamnă publicată vineri de Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), o scădere cu 1 punct procentual față de nivelul de 5,5% din iulie.
În plus, noua prognoză privind economia României din acest an este mult sub cea din aprilie și ianuarie, de câte 6,1%.
Cu toate acestea, produsul intern brut nominal (PIB nominal) este estimat să fie de 949,6 miliarde de lei, o creștere de aproape 0,49% față de proiecția din iulie. Astfel, Guvernul României are spațiu să se încadreze în limita de deficit bugetar de 3%.
Deficitul bugetar la nouă luni a fost de 1,77%, 16,8 miliarde de lei, de 2,2 ori mai ridicat decât în aceeași perioadă a anului trecut. Deficitul bugetar de anul trecut a fost de 2,9% din PIB, iar creșterea economică a fost de 6,9%, PIB-ul nominal fiind 858,7 miliarde de lei.
De asemenea, instituția a corectat, în prognoza de toamnă, și proiecția pentru anul viitor, la 5,5%, de la 5,7%, cât a anunțat la cele trei proiecții anterioare din acest an. Nivelul nominal al acestuia este estimat la 1.022,5 miliarde de lei, în creștere de la 1.017,5 miliarde de lei în iulie.
În schimb, pentru 2020 și 2021, prognoza a fost menținută la 5,7%, respectiv 5%. De asemenea, aceeași estimare de 5% a fost păstrată și pentru PIB-ul din 2022.
În plus, PIB-ul nominal din 2020 a fost recalculat de Comisie la 1.101 miliarde de lei, față de 1.095,6 miliarde de lei în iulie, iar pentru 2021 la 1.178,6 miliarde de lei, comparativ cu 1.173,3 miliarde de lei nivelul precedent. De asemenea, PIB-ul nominal din 2022 este pronozat la 1.261,5 miliarde de lei, în creștere de la 1.255,9 miliarde de lei în iulie.
Pentru acest an, Fondul Monetar Internațional (FMI) și Comisia Europeană (CE) și-au redus, în octombrie, respectiv noiembrie, prognozele de creștere economică, prima instituție la 4%, de la 5,1% anterior, iar a doua la 3,6% de la 4,1% în iulie.
sursa: stiripesurse.ro

Veți constata nu doar că nu este dezastru, dar și că multe cifre sunt estimate mai bune decât cifrele estimat inițial! Iar datele care arată o scădere față de prognoza inițială sunt, totuși pe – atenție – Creștere Economică! Păi dacă economia crește, în cifrele respective, cum să afirmi în titlu că respectivele cifre indică – Dezastrul! Doar dacă e ordin de zi pe unitate ca să faci praf imaginea Guvernului, din orice poziție! Nu suntem apărătorii Guvernului, să fim bine înțeleși, dar nu se poate să-ți bagi joc de cititor să arunci un titlu iar în text se scrie cu totul și cu totul altceva!
De fapt, șmecherii știu bine că 80 la sută dintre cititori nu privesc decât titlul și nu intră pe text pentru a citi! Ei rămân cu informația că este vorba despre un – Dezastru! Ceea ce fusese – Ordin de Zi pe Unitate!

N.R.-Și că nu suntem nebuni sau robii scenaritei, o dovedește faptul că unul dintre cei care au făcut parte din grupul inițial care a fondat o instituție de comunicare – era ofițer SRI, el fiind angajat, de curând la Televiziunea Română ! Atunci când s-a făcut publică și această implicare care a devenit dovadă că respectiva componentă media era a băieților cu ochi albaștri!