Proiect european! ȘCOALA NORVEGIANĂ – MODEL PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNTUL DIN CĂLĂRAȘI!

S-a tot vorbit, de-a lungul anilor despre școala din Norvegia, despre sistemul de învățământ din acea țară care s-a dovedit și cel mai util, dar și cel mai apreciat, la nivel internațional, în toată această perioadă! A devenit o adevărată legendă învățământul din Norvegia, motiv pentru care diferențele tot mai mari existente au generat tot mai multe comentarii.
În acest context, desigur, a te raporta la școlile din Norvegia reprezintă cel puțin un gest temerar, dacă nu lipsit de orizont dacă nu există temei pentru implementarea unui asemenea proiect. Este ceea ce se va întâmpla, în perioada imediat următoare, în judetul Călărași!
Prof. Elena Mihăilescu, inspectorul școlar general ne-a informat în legătură cu un proiect extrem de interesant în care profesorii sunt agenții schimbării, pentru societate! Proiectul se va desfășura în două etape, în primul fiind implicați inspectorii școlari care vor primi toate informațiile pentru a implementa respectivul proiect, la nivelul județului Călărași!
După care, profesorii din Călărași vor participa la cursurile de formare care vor genera o schimbare chiar a curriculumului care se va moderniza, un sistem de învățământ extrem de nou și extrem de eficient care va duce mult dorita schimbare la nivelul școlii călărășene, în perioada următoare.
Este un proiect generos, curajos pe care-l vom urmări cu interes pentru că, într-adevăr, schimbarea este necesară în România, în general și în sistemul educațional, în special!…