PROSTIA ANULUI- „ROMÂNIA N-A FOST NICIODATĂ MAI DEMOCRATICĂ ŞI MAI PROSPERĂ CA ACUM!“

Vă vine sau nu să credeţi, dar această imensă imbecilitate, acest uriaş neadevăr, această grosolană încercare de manipulare, a apărut într-o revistă din România anului 2016. Dar iată textul:

„ROMÂNIA- NICIODATĂ MAI DEMOCRATICĂ ŞI MAI PROSPERĂ!“
Donald Trump în Statele Unite şi UKIP în Marea Britanie sunt votaţi în special de persoane al căror statut economic şi social s-a erodat în ultimii ani. Nu e vorba neapărat de oameni care vor să trăiască mai bine. Alegătorii lor au impresia că aveau o viaţă prosperă pe vremuri, dar imigraţia i-a lăsat fără job-uri şi a pus o presiune mare pe bugetele de ajutoare sociale. La sfârşitul anilor ’90, C.V. Tudor racola în mod similar victimele tranziţiei. Simpatizantul perfect era acest nostalgic căruia i se părea că triumful capitalismului i-a complicat viaţa, la fel cum imigranţii polonezi, români şi pakistanezi au distrus Anglia de odinioară.
Populismul lui Trump şi Farage promite restabilirea unei ordini iniţiale (”Make America Great Again!”), iar votanţii lor sunt albi din clasa muncitoare nemulţumiţi că globalizarea le-a ruinat vieţile. E o situaţie de care nu putem vorbi în cazul românilor. Deschiderea graniţelor şi libertatea de mişcare au fost benefice pentru muncitorul român. În plus, ţara noastră n-a fost niciodată mai democratică şi mai prosperă ca acum. Pur şi simplu, nu poţi, ca populist, să vii şi să promiţi o Românie ca aia din prezent şi o creştere economică la fel de mare ca anul trecut.
Există în continuare multe probleme care ţin de inegalitate şi de privilegiile marelui capital. Soluţiile sunt, însă, de altă natură.
Dan Panaet- Caţavencii

DIN FERICIRE, MAI EXISTĂ ŞI OAMENI CU MINTEA LA EI!
Ca o demonstraţie că democraţia vorbelor spuse degeaba există, totuşi, în România (nicio legătură cu democraţia reală, dar măcar sporovăim, încă ni se permite) este că exact în aceeaşi revistă Caţavencii (demnă de apreciat, de foarte multe ori) apare şi un text al lui Mircea Dinescu, iar acesta spune cu totul şi cu torul altceva decât spunea propagandistul în materialul anterior.

„AM AJUNS O ŢARĂ NEVERTEBRATĂ!“
Discurs la intrarea unei ţări estice în Europa
România n-are nevoie să iasă din Europa, pentru că ea a ieşit deja în clipa în care a intrat.
Văduvită brusc de patru milioane de persoane cu chef de muncă şi de câştig, putem afirma că la ora asta suntem o ţară nevertebrată, de servicii auxiliare, unde înfloresc paznicii şi bodyguarzii, de vreme ce afişul de pe poarta unei ferme din Oltenia, care oferă posturi de mecanici şi tractorişti, fâlfâie de doi ani în bătaia vântului.
De fiecare dată când aud că un român isteţ a ajuns preşedinte de multinaţională în Occident, mai depun un buchet de flori şi mai aprind o lumânare pe mormântul învăţământului românesc, care se autodevorează prin export. Exact în ziua când dascălii s-au hotărât să-i mai cânte o dată lui Iohannis, la poarta zăvorâtă a Cotrocenilor, aria robilor din opera Nabucco, am avut şansa de a călători într-un compartiment de tren cu o distinsă profesoară de chimie, care mi-a mărturisit că s-a lăsat de meserie şi s-a angajat îngrijitoare la un cămin de bătrâni paralitici din Viena, cu un salariu de opt ori mai mare decât cel din învăţământul românesc. Ştiindu-mă amator de vorbe buruienoase, mi-a oferit fără jenă şi definiţia meseriei de român: „Am ajuns ştergătorii de cur ai Europei, domnule Dinescu“.
Mircea Dinescu- Caţavencii

NE-AU LICHIDAT INDEPENDENŢA, ACUM VOR SĂ NE ŞI PROSTEASCĂ, DEFINITIV!
Aceasta este concluzia pe care o trage orice om de bună credinţă, în încercarea de a înţelege ce se întâmplă cu el şi cu ţara lui- după ce din punct de vedere economic am fost puşi pe butuci, acum suntem în faza în care se încearcă şi prostirea definitivă! Au început cu manele, au ajuns la toate cele care se întâmplă în ultima vreme, iar acum suntem în ultima etapă- lichidarea unei naţiuni! Din acest motiv vor să schimbe şi imnul, să scoată „Deşteaptă-te, române!“ din repertoriu!…