PSD CĂLĂRAŞI CONTESTĂ DECLARAŢIILE LUI ILIUŢĂ!

*Contrele dintre PSD şi PNL demarate în şedinţa Consiliului Judeţean continuă! *PSD Călăraşi, filiala locală a solicitat Jurnalului de Călăraşi publicarea punctelor sale de vedere *Scandalul continuă…!

Vă reamintim în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a avut loc o adevărată revoltă a unor primari şi consilieri PSD împotriva deciziei Consiliului Judeţean de a nu repartiza banii solicitaţi unor primării cu primari PSD. Explicaţia Consiliului Judeţean a fost că aceste primării ar fi transmis cu întârziere solicitările, motiv pentru care nu ar fi putut fi luate în calcul.
Filiala PSD Călăraşi contestă aceste informaţii şi ne-a pus la dispoziţie următoarele informaţii şi documente răspunzând declaraţiilor privind comunele conduse de primari PSD:
1.Referitor la declaraţia privind faptul că „Roseţiul nu are nevoie de bani de la Consiliul Judeţean! Are bani din Bugetul Propriu!“
În ceea ce priveşte comuna Roseţi este adevărat este o comună mare şi are bani la buget! Dar, să nu uităm că a avut două proiecte, unul prin PNDR şi unul transfrontalier, proiecte pentru care a suportat cofinanţarea. Pentru a putea suporta această plată comuna Roseţi a trebuit să facă un credit. Primăria Roseţi a făcut plata ratelor în avans pentru a nu rămâne în urmă cu plata şi pentru a face economie la bugetul Consiliului Judeţean. Suma cerută de 22.600 lei de către Primăria Roseţi nu credem că era atât de mare pentru Consiliul Judeţean în comparaţie cu suma pe care consiliul judeţeran trebuia să o asigure! Îi amintim domnului preşedinte, Vasile Iliuţă că respectul se câştigă, nu se impune iar postura sa de preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să cântărească foarte bine deciziile pe care le ia şi să nu uite că de tratamentul de care au avut parte cele 3 comune a avut parte domnia sa în timpul mandatului domnului Filipescu!
2.„Domnul preşedinte Vasile Iliuţă spune că va cere la Trezorerie situaţia comunei Roseţi!“
Dorim ca acest lucru să se prezinte într-o conferinţă de presă, dar nu numai situaţia de la Roseţi, ci a tuturor localităţilor din judeţ! Să vedem dacă toate localităţile care au primit bani aveau nevoie de aceste sume în stare de urgenţă!

cerere-stefan-cel-mare

3.S-a spus că „cele trei localităţi nu au depus cererile în termen!“
În ceea ce priveşte celelalte două comune vă informăm că Ştefan cel Mare a depus adresa în termen pe data de 23.08.2016 iar pentru comuna Ileana s-a făcut amendament la comisie dar şi în plenul şedinţei. De ce amendamentele nu au fost luate în considerare! În afară de cele 3 localităţi PSD care nu au avut întâlnire cu echipa de la Consiliul Judeţean a mai fost încă 2 comune PNL! Acestea au primit însă banii ceruţi! Oraşul Budeşti şi municipiul Călăraşi de ce au fost luate în calcul deoarece au depus solicitările în data de 24 şi 25 august după termen?!
Am dori ca pe viitor domnul preşedinte, Vasile Iliuţă să informeze corect cetăţenii privind termenele de primire a solicitărilor. Considerăm că acest lucru se va întâmpla, cu siguranţă, având în vedere consilierea gratuită a doamnei Simona Vlădică!