Punctul pe… “AGENTURILI STRĂINE “!…

   

Recunosc și eu am zâmbit cu necesarul elan de superioritate în fața pronunției celui aflat în procesul care avea să-i ducă gloanțele drept în piept atunci când Nicolae Ceaușescu invoca în apărarea sa “agenturili străine”! Așa cum am mai spus-o mai târziu, atunci când am înțeles efectiv ceea ce se întâmplase, noi tot vorbim de Nostradamus… Arsenie Boca… alți prevestitori ai tuturor celor ce s-au întâmplat, profeți pe care, în general nu i-a văzut nimeni profețind, de la care au rămas și au fost interpretate diferite formule care au fost înțelese drept premoniții!
Noi avem, totuși, un profet pe care l-a văzut toată lumea la televizor, pe care l-au auzit toți oamenii, dar pe care nu l-a crezut nimeni! Profetul se numea Nicolae Ceaușescu și el vorbea despre “agenturili străine” care vor să distrugă “idependența” României – așa i-a zis, toată viața ei “idependența”, dar s-a luptat pentru ea(!)– “care vor să distrugă economia românească”, vor să distrugă România, în ansamblul ei !
Au trecut 30 de ani de la acel așa-zis proces, în realitate o rușine pentru istoria Justiției, oricare ar fi ea, în condițiile în care avocatul a devenit un procuror mai al dracului decât procurorul desemnat, făcându-l praf și pulbere pe cel pe care trebuia…să-l apere, în timp ce întreaga desfășurare a procesului este, repetăm, o rușine! Dincolo de toate aceste elemente, însă, haideți să ne uităm cu atenție și să vedem dacă “agenturili străine” despre care vorbea Nicolae Ceaușescu chiar au existat și chiar și-a făcut treaba!
Păi pornind de la “idependența” de care râdem, mai este România o țară independentă, astăzi?!… Desigur, vor veni să interpreteze cei cu Uniunea Europeană în suflet că am renunțat la o parte a independenței noastre, la suveranitatea națională de dragul atașamentului la această idee generoasă! Corect și fără comentarii, numai că este vorba despre cu totul altceva decât ceea ce a însemnat și ar fi trebuit să însemne independență situația actuală a acestei țări! Aproape totul se decide din afară! Când încercăm să punem în față interesele naționale, suntem puși la colț, se pornesc toate mașinăriile din lume pentru a ne demonstra că suntem niște tâmpiți și să fim la locul nostru, să ne vedem dimensiunile, mai ales limitele! Cel mai trist este când în acest ansamblu, în acest cor scârbos își fac loc “cozile de topor” românești care sunt în stare de absolut orice pentru a răspunde la ordinele din afară!
Păi economia românească a fost distrusă, fără niciun glonț, fără nicio declarație de război! Timp de 30 de ani au dispărut peste 3000 de fabrici… uzine combinate… Ateliere… Întreprinderi… O economie întreagă a fost distrusă, efectiv ajungând în condiția de fier vechi așa cum mai prezisese un așa-zis politician care a făcut parte din proiectul care a dus la distrugerea economiei românești! Aia, așa cum a fost ea , dar care a reușit să-și plătească – singura din istoria lumii(!) – datoriile externe! Desigur o decizie care a atârnat greu în nenorocirea românească, acesta fiind unul dintre elementele fundamentale care au dus la revolta românilor împotriva celui care luase această decizie, fără a le explica suficient românilor că se urmărea, în realitate, totala independență a țării! Care reușise să nu mai aibă niciun fel de datorie externă, în aprilie 1989!…
Dacă este să vorbim despre România și despre pericolele care o pândesc astăzi, nu trebuie să ne uităm decât la strategia atât de activă a Ungariei în Transilvania ca să realizăm că suntem și aici pe un drum dacă nu greșit, cel puțin pierzător! În fața unei reale competiții, în fața unor tactici extrem de perfide cărora nu le răspundem în niciun fel! În primul rând cu inteligență!…
Uitați-vă că de 15 ani România nu-și mai alege președintele! De fiecare dată a fost câte o poveste, de fiecare dată s-a schimbat totul, în ultima clipă și a ieșit cine-au vrut…”agenturili străine” și nu cel pe care l-au ales românii! Vin alte alegeri și lucrurile vor fi la fel, probabil!…
Păi dacă economia este la pământ, aia Națională pentru că aia care funcționează nu mai este a românilor, de multă vreme, sunt marile afaceri ale multinaționalelor care reușesc să câștige însutit pe pământul românesc, iar atunci când apare câte un descreierat – cu ghilimele de rigoare – care să încerce să mai oprească ceva din bani și în țară, începe nebunia nu doar asupra sa, ci a întregii țări!

Dincolo de starea economică, dincolo de independența națională, dincolo de politică este evident că în acest moment ne aflăm, așa cum spunea poetul Adrian Păunescu –“Păcat, a fost cât pe-aci s-avem o țară”!
Aici și acum avem Colonie! În care “Agenturili Străine” dictează de la un capăt la altul al existenței acestor meleaguri! Din păcate!…

prof.dr.Sorin DANCIU