Răducu Filipescu, în faţa sediului PNL: „NOI NU SUNTEM O SECTĂ!“

„Să nu ne dăm demisia în masă, nu suntem sectă! Nu ştiu dacă îl mai chemăm pe Cioloş în partid, l-a chemat USR!“

Preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că actuala conducere nu mai poate rămâne în fruntea partidului pentru a organiza Congresul, afirmând că a lipsit „o mână de fier“ şi că PNL trebuie să pună capăt soluţiilor de import. În ceea ce priveşte demisiile liderilor de filiale, Filipescu este de părere că nu este cazul ca liberalii să îşi dea demisia în masă: „Nu cred că este cazul să ne dăm demisia în masă că nu suntem sectă religioasă, suntem un partid.“
Despre Dacian Cioloş, Filipescu spune că „Nu ştiu dacă îl mai chemăm în partid. L-a chemat USR“, adăugând că PNL trebuie să pună capăt soluţiilor de import.
„Un Congres oricum ar fi trebuit să avem în luna februarie sau martie. Acum, cu atât mai mult, Congresul se impune, dar nu putem să îl facem până nu vom avea toate conferinţele judeţene la nivelul fiecărei organizaţii. Acest lucru oricum ne va lua o lună sau două. Spre sfârşitul lunii februarie, începutul lunii martie probabil va avea loc Congresul“, a precizat liderul PNL Călăraşi, Răducu Filipescu.
El a afirmat că păstrarea actualei conduceri pentru perioada de interimat nu este posibilă din moment ce Alina Gorghiu şi Ilie Bolojan şi-au dat demisia.
Liderul PNL Călăraşi a adăugat că PNL va alege un lider interimar care va organiza Congresul, afirmând că „nu este musai să fie liderul unei filiale în care s-a obţinut un scor bun“ şi că acesta trebuie să stea „drept şi sănătos în faţa liderului PSD“.
„Trebuie să fie o persoană care să stea foarte bine şi drept şi sănătos în faţa liderului PSD. (…) Trebuie să fie o persoană foarte autoritară, în primul rând, să poată să conducă cu mână de fier partidul, ceea ce de fapt ne-a lipsit o perioadă şi care să fie un foarte bun combatant în faţa PSD. Mâna de fier care ne-a lipsit şi care trebuie să apară“, a subliniat Filipescu.
Întrebat dacă Bolojan ar fi o soluţie, el a răspuns că mai sunt şi altele: „La momentul de faţă suntem într-o criză din care trebuie să ieşim.“
În ceea ce priveşte demisiile liderilor de filiale, el este de părere că nu este cazul ca liberalii să îşi dea demisia în masă: „Nu cred că este cazul să ne dăm demisia în masă că nu suntem secta religioasă, suntem un partid.“
Întrebat ce îi transmite lui Dacian Cioloş, liderul PNL Călăraşi i-a urât „multă sănătate şi activitate bogată acolo unde va merge“. Întrebat dacă îi reproşează ceva lui Cioloş, Filipescu a răspuns că discuţia nu are sens şi că liberalii îşi fac singuri reproşuri pentru că nu au câştigat alegerile.
„Nu ştiu dacă îl mai chemăm în partid. L-a chemat USR“, a mai spus el despre Cioloş, adăugând că PNL trebuie să pună capăt soluţiilor de import.