RĂDUCU FILIPESCU: „SISTEMUL FISCAL VA ÎNGROPA ROMÂNIA!”

*Moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”,a fost citită în Parlament luni * PNL-ul va face câteva acţiuni la nivel local şi naţional, vor fi mitinguri, un lanţ uman în jurul Parlamentului, în ziua în care se va vota.

Liberalii au înregistrat vineri la Parlament moţiunea de cenzură intitulată ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, în textul căreia fac inventarul ”minciunilor”, al ”nerealizărilor” şi al măsurilor care, arată ei, au destabilizat economia în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea. Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi. Moţiunea de cenzură depusă de PNL a fost citită, luni, în plenul reunit al Parlamentului, fiind prezenţi 287 de senatori şi deputaţi. Premierul Mihai Tudose şi majoritatea membrilor Guvernului nu au fost prezenţi. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.
Senatorul PNL, Răducu Filipescu spune că PSD-ul prin acest nou sistem fiscal va îngropa România: „ Marele eveniment care se va petrece în interiorul PNL-ului şi în exteriorul lui este „Moţiunea de Cenzură” pe care deja am depus-o. Dacă o să treacă sau nu, nu ştiu dar să zicem că şansele sunt 40% să treacă şi 60% să nu treacă! Din discuţiile pe care le-am purtat, maghiarii nu percutează la astfel de chestii (ei având o înţelegere cu PSD). Noi vom susţine această Moţiune! Sunt câteva acţiuni pe care vrem să le facem la nivel local şi naţional, vor fi mitinguri, un lanţ uman în jurul Parlamentului, în ziua în care se va vota. Este principala preocupare pe care o avem la această oră PNL şi bineînţeles interesul să cadă Guvernul! Ideea nu este neapărat că vrem să punem mâna pe putere, trebuie să încercăm să împiedicăm aceste modificări la fiscalitate care aduc extraordinar de multe probleme tuturor! Cei mai loviţi de aceste modificări sunt primarii de oraşe! Scăderea de la 16% la 10%, la nivelul fiecărui oraş înseamnă sume imense! Sunt sume din care se produce dezvoltarea urbei! Toate aceste modificări şi încercări de bulversare a sistemului fiscal nu face altceva decât să puţini bani în plus la buget …situaţia este foarte gravă din punct de vedere financiar! Se spune că în perioada „Guvernării Tehnocrate” s-a distrus România! Dacă aia a distrus România, comparativ cu cifrele pe care le are România la ora actuală PSD putem spune că deja au îngropat-o! Sunt încasări foarte mici la Buget, iar ceea ce spune PSD-ul este o minciună generală! Vreau să spun că ne vom comporta la această moţiune altfel decât ne-am comportat până acum! Ne vom schimba comportamentul ca partid de opoziţie!”
Doar 148 de aleși au semnat moțiunea, iar pentru a da jos Guvernul Tudose va fi nevoie de 233 de voturi.