Răspuns în ancheta „Scandalul Enel”! ȚINEȚI-VĂ BINE! DIN PUNCT DE VEDERE AL ENEL LA CĂLĂRAȘI TOTUL ESTE BINE!

În cadrul anchetei noastre de presă am adresat întrebări publice reprezentanței Enel de la Călărași. Am primit răspunsurile. Deocamdată le publicăm fără comentarii, dar vă invităm pe dumneavoastră să vă exprimați părerile în acest caz!

Regăsiţi mai jos răspunsurile la întrebările dumneavoastră. Vă rugăm să citați reprezentanţi ai E-Distribuție Dobrogea:

1. Întrebare: În ultimele luni se constată un fenomen îngrijorător cel puțin la nivelul municipiului Călărași – întrerupere frecventă a alimentării cu energie electrică atât a locuințelor, cât și a sectorului indiustrial din municipiu. Vă rugăm să ne informați în legătură cu acestă situație prezentând cauzele acestor frecvente întreruperi.

Răspuns: Întreruperile în alimentarea cu energie electrică sunt cauzate în mare măsura de condițiile meteorologice. Numai în luna iunie au fost peste 20 de avertizări meteorologice (cod galben și portocaliu de vreme rea) ce au influențat rețelele electrice. Totodată, cu toate ca sunt montate sisteme de protecție antipăsari pe liniile electrice, sunt situații în care din cauza prezenței păsărilor în instalații se declanșează avarii. O altă cauză ce poate duce la producerea avariilor în această perioadă este umiditatea excesivă care duce la condens pe echipamentele electroenergetice.

2.Întrebare: Cine plătește despagubirile celor care ajung să abă probleme cu aparatele elctrocasnice?

Răspuns: În cazul întreruperilor de scurtă durată, acestea apar atunci când se fac manevre de comutare a consumatorilor, fie în cazul lucrărilor de mentenanță sau în cazul remedierii avariiilor. Aceste scurte întreruperi nu duc la apariția supratensiunii. În cazul unor situații de suprasarcină în rețea ce pot afecta aparatura electronică sau electrocasnică, clienții pot anunța evenimentul conform legislației și normelor în viguare. În situația în care se stabilește defectarea aparaturii a avut loc din vina operatorului de distribuție se vor acorda despăgubiri.

3. Întrebare: S-au luat măsuri, s-au căutat soluții pentru remedierea acestor probleme de către instituția dumneavoastră? Care sunt acelea?

Răspuns: În ceea ce privește întreruperile cauzate de vremea nefavorabilă (cod galben sau portocaliu), echipele E-Distribuție au intervenit cu promptitudine, astfel încât disconfortul resimțit de clienți sa fie cat mai redus. In plus, E-Distributie Dobrogea a modernizat instalatiile de medie tensiune si a redus timpul de realimentare a clientilor, fiind printre primii operatori de distributie din Romania in ceea ce priveste realimentarea consumatorilor.”

Toate cele bune, Biroul de presă Enel România