RĂSPUNS LA O ÎNTREBARE- CUM SE VA FINALIZA BĂTĂLIA ÎN PNL CĂLĂRAŞI?

Pentru că am fost SINGURA publicaţie locală care a vorbit despre bătălia din interiorul PNL (ineficientă şi cu grave consecinţe asupra imaginii şi condiţiei partidului, după părerea noastră) foarte mulţi cititori ne-au întrebat dacă avem şi soluţii pentru ceea ce se întâmplă în partid? De ce nu le facem publice?
Păi le-am făcut şi le facem! De exemplu, tocmai pentru că ţinem ca toate partidele să fie eficiente, să existe, să se manifeste o politică extrem de coerentă, necesară pentru bunul mers al României (cât se mai vrea asta!) noi chiar suntem interesaţi de soarta PNL. Inclusiv de contrele existente în PNL Călăraşi. Celebrul război dintre Filipescu şi Iliuţă, război care, în curând va avea un nou episod- stabilirea preşedintelui liberalilor, la nivelul judeţului Călăraşi! Se vorbeşte, deja, despre o încordare maximă a două tabere- cei care-l vor preşedinte pe Iliuţă şi cei care-l vor preşedinte pe… Drăgulin! Cum „divide et impera” este soluţia folosită, evident, pentru a face rău oricărui partid, este evident că soluţia cea mai bună este o negociere, la capătul căreia să se stabilească foarte clar cine şi unde va merge? Nu cu războaie, pentru că alea nu fac bine nimănui…
În opinia multor liberali (pe care i-am consultat) soluţia cea mai bună ar fi ca la preşedinţia Consiliului Judeţean să se instaleze Vasile Iliuţă (oricum, patru ani, el este preşedintele Consiliului Judeţean- dacă nu se întâmplă ceva spectaculos), în timp ce organizaţia municipală trebuie condusă de Daniel Ştefan Drăgulin- omul care a pus pe roate această organizaţie care a funcţionat chiar şi când el plecase din partid! Depinde numai dacă fiecare va accepta această soluţie, în condiţiile în care nici Filipescu nu stă deoparte!
Noi sperăm în înţelepciunea reprezentanţilor PNL Călăraşi, nu de alta, dar lucrurile nu stau foarte bine, după episoadele Gorghiu… „Curcan“… şi alte păsări mai mult sau mai puţin domestice.

ULTIMA ORĂ!
VA FI RĂZBOI! DRĂGULIN CANDIDEAZĂ!
Acestea sunt informaţiile pe care le-am obţinut chiar în timp ce elaboram materialul anterior. Şi care ne confirmă informaţia de care auzisem, deja, că vechii liberali şi-au strâns mâinile (Filipescu- Drăgulin) pentru a nu lăsa „blasfemia” instalării unui fost pedelist la conducerea PNL Călăraşi- organizaţie care s-a mândrit, mereu, cu rezultate foarte, foarte bune! „Ele au scăzut chiar după fuziunea cu PDL!”- spun aceştia, motivând că PNL-ul vechi trebuie să conducă, la Călăraşi! Acum, desigur, mai apare o problemă: Iliuţă, prin poziţia pe care o are la conducerea Consiliului Judeţean şi prin posibilitatea de a finanţa diverse primării, poate întoarce unele voturi! Aşa cum s-a întâmplat şi la numirea sa, pe funcţie! Motiv pentru care, cu siguranţă, va urma o perioadă foarte dură, în care „care pe care” va fi la ordinea zilei, cu promisiuni, cu ameninţări, cu bătălii politice! Repetăm- în condiţiile în care PNL, acum, seamănă teribil de mult cu… Titanicul ţărănist, de la sfârşitul anilor 90! Motiv pentru care repetăm ceea ce am spus, dintotdeauna, şi vom spune: unitatea este singura soluţie! Dacă se va înţelege asta, PNL îşi va reveni, dacă nu… rămâne să vedem ce se va întâmpla!