Răspuns la o întrebare – RĂZBOIUL FILIPESCU – ILIUŢĂ CONTINUĂ?!…

*Războiul fratricid sau canibalismul politic se manifestă și la Călărași! *Logic, desigur, de pierdut nu au decât politicienii și partidele lor!…

O POVESTE CARE PARE FĂRĂ SFÂRȘIT…

Aceasta poate fi imaginea ce materializează relația dintre cei doi importanți lideri ai liberalilor din Călărași, Răducu George Filipescu și Vasile Iliuță. Desigur, totul pleacă de dinaintea actualului moment, de atunci când respectivii politicieni făceau parte din partide diferite, respectiv PNL si PDL, partide aflate chiar în confruntare vizibilă, la un moment dat. Iar supărările de atunci nu s-au rezolvat, nu s-a așternut uitarea peste ele, din contră, contrele s-au agravat, la rândul lor!… Punem aici concluzia pe care noi am tras-o, de la bun început potrivit proverbului cu cele două săbii care nu au loc în aceeași teacă – doi oameni care au fost învățați, mereu, să decidă singuri, da fără a da socoteală nimănui și care s-au văzut constrânsi de situație să fie parte în același tot și, mai ales, să țină cont unul de celălalt! Ceea ce s-a văzut că nu este posibil, cel puțin în acest context social – istoric… De aici, însă, isteria a atins cote maxime din punctul de vedere al celor aflați în jurul respectivelor personaje politice, iar lucrurile sunt într-o continuă evoluție…
filipescu-300x178

ȘEFUL PARTIDULUI – CHEMAT LA CĂLĂRAŞI!

A fost momentul care a scos, pentru prima oară public, la lumina zilei ceea ce ziarul nostru a atenționat cu multă vreme înainte prin formula “nu-i pace sub măslini”! Ludovic Orban, președintele partidului a fost chemat la Călărași pentru a pune lucrurile în stare de normalitate iar aici fiecare a rămas cu impresia că a ieșit câștigător! Desigur, informațiile noastre spuneau că decizia nu este atât de… decisivă, având în vedere și alte elemente de interes din jurul relație pe care fiecare în parte o are cu respectivul conducător de partid. Cu toate acestea au rămas niște semnale, niște cuvinte, niște decizii care se regăsesc în acuzațiile pe care, astăzi, Filipescu i le aduce lui Iliuță punându-l în situația ca la prima schimbare a unui director liberal să-și dea și el demisia, ori să fie demis !

ȘI A VENIT DOSARUL PENAL!

S-au mai întâmplat multe, de-a lungul timpului, în ultima perioadă, iar aici vorbim de ceea ce este la vedere, nu de dedesubturile despre care multă lume vorbește , dar care nu pot fi dovedite dincolo de zvonuri, acțiunea generată de situația absolut incredibilă a acuzării președintelui Consiliului Județean Călărași c-ar fi consumat alcool după care s-a urcat la volan! Lucru de care, culmea, nu prea se îndoiește nimeni, dar, în egală măsură, cei care sunt convinși că așa s-a întâmplat au, la rândul lor, alte semne de întrebare. De la modul în care s-a întâmplat totul și care a arătat nu doar bâlbâială, ci și eventual implicații în jocuri politice ale celor care ar fi trebuit să pună lucrurile în regulă, de la bun început, până la situația absolut aberantă, de care n-am mai auzit până acum când un întreg lot de oameni care au participat la o petrecere a fost chemat la poliție să dea cu subsemnatul și dacă au făcut pe nepărtinitorii au fost înregistrați telefonic, după care li s-a pus în față detectorul detectorul de minciuni alături de acuzația de mărturie mincinoasă!
De aici lucrurile au luat-o la vale, rău de tot ajungându-se în situația în care s-a declanșat dosarul penal de data aceasta “ in personam” , nu “in REM “ cum fusese la bun început!

DESIGUR, ILIUȚĂ SPUNE CĂ NU S-A SCHIMBAT NIMIC ȘI CĂ EL VREA SĂ-ȘI DOVEDEASCĂ NEVINOVĂȚIA!…

Aici văzându-se şi niște avocați buni care l-au învățat ce să spună și ce să arate, dar, în egală măsură, situația în partid, chiar la nivelul conducerii acestuia fiind una complicată în condițiile în care însuși președintele PNL are în așteptare decizia instanței!
Desigur, cei mai bine informați sunt convinși că Orban nu va păți nimic și că va rămâne la conducerea respectivului partid, asta dandu-i și lui Iliuță speranța să rămână neatins pe poziția lui.
În egală măsură, însă, așteptările războinice există cel puțin din partea unora dintre primari, în condițiile în care, totuși…

UNII PRIMARI AU DEVENIT INDECIŞI!…

Sunt informațiile pe care le-au obținut sursele noastre și care vorbesc despre situațiile foarte complicate care există în diferite localități ale județului. Mai precis, liderii liberali nu ar trebui să se încreadă atât de mult in numărul uriaș de primar pe care îi iau sau .mai precis , i-au avut la ultimele alegeri pentru că ,totuși, cel puțin unii dintre ei sunt fie pe picior de plecare, fie în situația de a fi luat niște decizii care urmează strict interesele lor personale, înaintea acestor bătălii politice ! Desigur, în condițiile în care ar urma scoaterea din joc a lui Iliuță, o folie importantă ar apărea în interiorul partidului și de aici problemele ar deveni unele reale, în condițiile în care numai anul viitor are două rânduri de alegeri, ca să nu vorbim de celălalt an cand se aleg toate pozițiile importante din țară, inclusiv din județ!

DRĂGULIN- ÎN POSTURA DE ECHILIBRU!
foto primar
Așa cum am mai spus-o, în analizele pe care le-am făcut, până acum, din toată această încleștare NU poate avea de câștigat doar președintele organizației județene a liberalilor din Călărași, Daniel Drăgulin cel care poate aduce echilibrul necesar în contextul în care starea de tensiune este tot mai accentuată, iar tot ceea ce va urma nu este pe măsură să garanteze că se va face liniște. Chiar dacă fiecare în parte, public, declară că își dorește această liniștire a situației, în realitate starea de tensiune este vizibilă chiar prin spusele publice ale unora dintre apropiați, în frunte cu cei mai belicoși primari care fac parte dintr-o tabără sau cealaltă.
Desigur, a început o presiune și împotriva lui Drăgulin, tot din interiorul partidului, iar aici nu avem decât a observa că instituții media ori voci care sunt finanțate din banii liberalilor fac praf conducerea liberalilor din Călărași! Fără ca să pățească nimic, ceea ce demonstrează că, totuși, de undeva a venit indicația prețioasă pe care toți aceștia o pun în practică! Noi nu judecăm, doar constatăm această realitate cel puțin bizară, dacă nu inadmisibilă, ca oameni plătiți din interiorul unui partid să facă varză imaginea unora dintre reprezentanții acestui partid!
Dar cum în România s-a văzut atâtea, ce să te mai miri de asemenea întâmplări de la Călărași?!…

CAPES (Centrul de Analize Politice, Economice si Sociale)