REGAL, LA „MAMAIA COPIILOR“!

REZISTENŢA PRIN MUZICA ROMÂNEASCĂ, ÎN LIMBA ROMÂNĂ!
Acesta este mesajul care a rămas după ediţia 2016 a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor“ 2016. Un festival în care s-a cântat în limba română, s-au cântat melodii româneşti! Melodii mai vechi, melodii mai noi, melodii absolut noi! Copiii, începând de la vârsta de patru anişori până la marginea adolescenţei, au evoluat în momente excepţionale! Cu trupe de dans, cu voci de excepţie, cu mulţi oameni implicaţi într-un festival care a încântat, pe toată lumea!

manolache paunescu naghi

DE 16 ANI!…
Acesta este mesajul pe care toată lumea l-a transmis, cu ocazia acestui festival. Practic şi Trustul de Presă Sorida Press (prin „Jurnalul de Călăraşi“, încă din prima ediţie şi prin NewŞtiriRomânia, acum) a fost legat, de 16 ani, de acest festival. Pentru că…
1)Acum 16 ani, regretatul compozitor Aurel Manolache l-a invitat pe profesorul Sorin Danciu să fie alături de acest festival, încă de la prima sa ediţie!
2)Acum 16 ani, poetul Adrian Păunescu, i-a dat profesorului Sorin Danciu o lecţie de cum se jurizează un festival- lecţie pe care a preluat-o la Festivalul „Flori de Mai“.
3)De 16 ani, George Naghi şi firma „Aldis“ au oferit premii, în fiecare an, pentru vedete! Iniţiativa fiind a lui George Naghi, încântat de ceea ce a văzut, la televizor, acum… 16 ani!

UN CĂLĂRĂŞEAN- LA RAMPĂ! COSMIN ANDRIAN- DIN NOU, EXCEPŢIONAL!
Laureatul de anul trecut la secţiunea Show, Cosmin Andrian, a fost prezent şi de data aceasta pe scenă. Pentru că anul acesta nu s-a oferit trofeul la secţiunea show, juriul a hotărât să invite laureaţii trofeului de anul trecut (printre care se afla şi călărăşeanul Cosmin Andrian), pentru o lecţie de cum trebuie să arate un asemenea moment, ca să obţină… trofeul!

DOUĂ CĂLĂRĂŞENCE, ÎN FESTIVAL!

fasole mares mc2016

„ALDIS“- BRAND NAŢIONAL- LA „MAMAIA COPIILOR“!
Câteva firme mari, din România, au fost alături şi la acest festival. Între ele Hondor Stil, din Constanţa. Dar şi Vanimar, Ideea Consulting Internaţional şi, bineînţeles, „Aldis“, din Călăraşi (alături de mulţi, foarte mulţi alţi sponsori ai festivalului).

PROFESORUL SORIN DANCIU- PREMIAT PENTRU ATAŞAMENTUL FAŢĂ DE FESTIVAL!
A fost o decizie surprinzătoare a organizatorilor de a conferi în acest an- prin Liviu Manolache- directorul general şi Cristina Chiş- directorul artistic al festivalului- Diplome de Excelenţă câtorva oameni legaţi de festival, de 16 ani! Între aceştia şi profesorul Sorin Danciu care, cu vădită emoţie în glas, a transmis parcă din Ceruri, din partea poetului Adrian Păunescu, felicitându-i pe toţi pentru gestul extraordinar de „rezistenţă, prin melodii româneşti în limba română!“
„Vreau să adresăm un gând tuturor oamenilor extraordinari- sunt mii, implicaţi în acest festival, juriului, compozitorilor, pentru că asistăm la un fenomen pe care Adrian Păunescu, de acolo, din Ceruri, îl duce mai departe: rezistenţa prin muzica românească în limba română!“- prof.dr.Sorin Danciu

Aceleaşi diplome au fost acordate şi pentru: Angela Mihale Cera- coregraf, grupul Dance Studio, Gheorghe Ungureanu- director, Casa de Cultură Constanţa, Eugenia Jianu- scenograf, Teatrul Constanţa; Tatiana Cignolini- coregraf, Baletul Palatului Copiilor din Cluj; Paula Mitru- coregraf, Trupa DINAMIC a Palatului Copiilor Bucureşti; Cristina Manoliu Săvulescu- Sunetul Muzicii; Ilie Hondoreanu- Hondor Stil.

Preşedintele juriului, Adrian Iorgulescu (preşedintele Uniunii Compozitorilor din România): „Mamaia Copiilor este singurul festival din România care are secţiune de creaţie, pentru melodii româneşti, în limba română!“

PREMIILE „ALDIS“- „IN MEMORIAM GEORGE NAGHI“- ÎN TOATĂ ŢARA!
Şi în acest an s-au oferit, de către firma „Aldis“, PREMIILE „IN MEMORIAM GEORGE NAGHI“. De data aceasta, premiile au ajuns la patru micuţe participante la secţiunea preşcolari: Jasmine Goicea- Ploieşti; Ilinca Niţă- Baloteşti, Ilfov; Sara Ioana Stan- Boldeşti-Scăieni, Prahova; Sarah Ştefania Şandric- Bucureşti.

DOAR PATRU PARTENERI MEDIA, ÎNTRE CARE… DOI, DIN CĂLĂRAŞI!
Festivalul şi-a redus parteneriatul media, la cei care i-au fost alături, necondiţionat! Anul acesta, festivalul a avut patru parteneri media: Televiziunea Neptun TV, ziarul „Cuget Liber“- din Constanţa, ziarul „Jurnalul de Călăraşi“ şi NewŞtiriRomânia (portalul naţional de ştiri aparţinând Trustului de Presă Sorida Press)