Repere – ELENA NICOLACHE – SINGURUL CANDIDAT CARE A CONTINUAT SĂ AIBĂ O COMPORTARE EXTREM DE ACTIVĂ DEȘI NU A CÂȘTIGAT ALEGERILE!

De obicei în această rubrică atragem atenția asupra unor persoane ori personalități care contează în viata socială, economică, în comunitate și care pot constitui adevărate repere pentru evoluția comunității pe termen mai mult sau mai puțin lung. Oameni care trebuie încurajați pentru că este evident că eforturile pe care le depun sunt în interesul comunității, în primul rând.
Despre Elena Nicolache ați auzit în campania electorală, atunci când a avut curajul să se aventureze în alegerea pentru funcția de primar al municipiului Călărași! În condiția de candidat-femeie, încă un element dificil la mentalitățile actuale, mai ales într-un oraș care nu a ajuns la nivelul de dezvoltare și acceptare a reperelor moderne, un oraș care se confruntă cu normele clasice ale limitelor comportamentale. În acest context, un candidat femeie poate fi considerat că ar avea un handicap în fața alegătorilor din Călărași. Elena Nicolache nu a ținut cont de asta și, în continuare, a demonstrat pe toată durata campaniei electorale că știe să aibă un comportament elegant, corect, civilizat într-o zonă care numai de civilizație, de cele mai multe ori, nu are parte! Nici nu știm cât era de convinsă că poate câștiga sau că va câștiga, important este că a avut curajul să candideze!
Am urmărit-o pe Elena Nicolache după cele ce au urmat campaniei electorale și am avut surpriza să constatăm că nu s-a retras în activitățile sale proprii, deosebit de eficiente care îi pot asigura o prosperitate fără niciun fel de intervenție din afară. Doamna Nicolache chiar a rămas la fel de activă în continuare, mai mult decât atât s-a implicat în proiecte care se desfășurau pe teritoriul Călărașiului, o avut curajul de a iniția asemenea acțiuni pe care le-a coordonat, în fruntea cărora s-a înscris! Adică nu s-a închis în spatele ușilor… închise de unde să comenteze, la modul negativ faptul că, totuși, nu a reușit să obțină voturile necesare ale comunității, a rămas foarte activă, implicată, destoinică, sperând cât se poate de puternic în viitorul acestei zone!
Una dintre preocupările sale fundamentale o constituie lumea copiilor, o lume care are nevoie de sprijin, de ajutor, de îndrumare. Iar atunci când vine vorba de copii cu probleme prezența unei mame cu tot sufletul ei devine literalmente necesară! Ca să nu mai vorbim despre implicarea în problemele unei instituții atât de importante cum este Spitalul Județean din Călărași! Sau acțiunile pentru dotarea cu atât de necesarele cărți pentru copiii din toate mediile, în primul rând din mediul rural, acolo unde există un deficit real din acest punct de vedere!
Atât în Asociația Femeilor de Afaceri, dar și prin acțiunile sale personale Elena Nicolache a demonstrat și demonstrează că pot exista asemenea repere chiar în spațiul călărășean! Repere pe care le urmărim cu interes și care, cu siguranță, ne vor oferi prilejul de a le face publice acțiunile și prezentandu-le de fiecare dată când va fi necesar!…